Populaire kamerplanten

Producten 1-24 van 376

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

De populairste kamerplanten van dit jaar

In de woonkamer, het thuiskantoor of de badkamer: tegenwoordig heeft eigenlijk iedereen wel ergens in huis een plant staan. Maar welke kamerplant kies je? Om je een handje te helpen, zetten wij dé groentrends van dit jaar voor jou op een rij. Er zit voor iedereen wel wat tussen, of je nou één van je eerste planten gaat aanschaffen of juist je urban jungle wilt uitbreiden. Biezen heeft een ruim aanbod aan de meest hippe en trendy kamerplanten. Je bestelt jouw favoriet makkelijk online in onze webshop en wij brengen deze dan vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis.

10 aanraders van Biezen

Onze groenspecialisten zijn in de trends van dit jaar gedoken en dat heeft een heel diverse top 10 van kamerplanten opgeleverd. De planten zijn groot en klein, stoer en sierlijk, voor een zonnige en schaduwrijke plek. Ook is de één super makkelijk te onderhouden terwijl de ander net wat meer aandacht vraagt. Misschien heb jij er zelf al wel één of zelfs meerdere in huis staan? Iedere plant heeft zo zijn eigen redenen waarom hij zo populair is. Wil je weten waarom? Bekijk dan de 10 aanraders van Biezen Tuincentrum en klik op hun naam als je meer wilt weten.

  • Monstera - of Gatenplant is enorm populair om 2 redenen. Natuurlijk door zijn grote bladeren met kenmerkende gaten én omdat je hem lekker z’n eigen gang kan laten gaan. Zolang hij maar genoeg ruimte heeft om in de hoogte en naar de zijkant te kunnen groeien.
  • Kentiapalm - is geliefd vanwege zijn grote, geveerde frisgroene bladeren. Terwijl hij maar weinig aandacht nodig heeft, verbeterd hij voor jou de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Super handig dus voor in huis en hij zorgt ook nog eens voor een vrolijke en tropische sfeer. 
  • Strelitzia - deze grote groene plant is met zijn enorme veerachtige bladeren een echte blikvanger. Hij ontleent aan zijn bladeren niet alleen zijn sierwaarde maar zeker ook zijn populariteit. Plaats jouw Strelitzia op een lichte plek en geef hem regelmatig ruim water.
  • Dracaena - heb je weinig kennis van of tijd voor planten? Dan raden wij de Dracaena Marginata aan! Deze is erg sterk en makkelijk. Hij doet het goed in de zon of schaduw, heeft maar weinig water nodig en werkt ook nog eens sterk luchtzuiverend. 
  • Yucca - of Palmlelie is een stoere plant die opvalt door zijn dikke bruine stam en langwerpige groene bladeren. Je ziet gewoon aan hem dat hij wel tegen een stootje kan. Moeilijk is hij dus niet, zolang hij maar lekker licht staat en regelmatig water krijgt.
  • Bananenplant - als er een plant tegenwoordig veel te zien is, dan is dat wel de Bananenplant. Deze tropische plant is geliefd om zijn grote bladeren en doordat hij zo goed te stekken is. Hij verlangt wel de nodige aandacht, dus zorg dat hij lekker licht staat en altijd ruim water heeft.
  • Alocasia - of Olifantsoor doet zijn dierlijke namen eer aan. Terwijl zijn stelen een zebraprint hebben, lijken zijn enorme hartvormige bladeren op olifantsoren. Je begrijpt dus wel dat juist door zijn bijzondere uiterlijk deze plant zo populair is.
  • Ficus Lyrata - deze grote groene plant ontleent zijn sierwaarde aan zijn bladeren. Over het blad loopt een opvallende nerf en het blad is smal aan de onderkant en breed aan de bovenkant. Grappig feitje: wanneer ze zijn gedroogd, worden deze bladeren gebruikt voor de buitenkant van sigaren. Vandaar de bijnaam Tabaksplant.
  • Pachira - of Geldboom staat hoog op het lijstje van leuke housewarming cadeaus. Deze plant staat namelijk symbool voor geluk en voorspoed. En hij is ook nog eens heel mooi, met zijn gevlochten stam en fijne ovaal groene bladeren.
  • Philodendron Xanadu - heb je een lege ruimte in huis die je graag wilt opvullen met veel groen? Dan raden wij de Philodendron Xanadu aan. Deze plant heeft een grote bos donkergroene bladeren, waardoor hij ook sterk luchtzuiverend werkt. Geef hem wel echt de ruimte, want hij groeit zowel omhoog als opzij flink.

Wij denken mee 

Heb jij onze trendy kamerplanten al gespot? Dat kan natuurlijk in de woonkamers in Beek en Donk, maar ook in de andere regio’s, zoals Laarbeek, Helmond en Gemert staan onze trendy kamerplanten. Mensen uit verschillende regio’s weten ons te vinden en hebben onze populairste planten bij hun thuis staan. Wil jij er ook graag één, maar kan je niet kiezen tussen de Palmlelie, Geldboom of Olifantsoor? Onze groenspecialisten van de klantenservice helpen je graag bij het maken van een keuze. Of kom eens langs in ons tuincentrum om onze aanraders in het echt te bekijken.