Bestrijdingsmiddelen

Producten 1-24 van 215

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Biezen helpt je insecten, ongedierte en onkruid te bestrijden

Mieren, wol- en bladluis, slakken, paardenbloemen, zevenblad en muizen. Vervelend is dat hè? Je wilt jouw tuin maar ook jouw huis hier natuurlijk zo goed mogelijk tegen beschermen. Biezen legt je uit hoe en met welke producten jij insecten, ongedierte en onkruid kunt bestrijden. We geven antwoord op vragen zoals: Wat kan je doen tegen insecten, ongedierte en onkruid? Waarom is het belangrijk om daar iets tegen te doen? Hoe herken je waar je last van hebt? Hoe bescherm je jouw tuin- en kamerplanten? Hoe houd je jouw tuin onkruidvrij? Biezen heeft een ruim aanbod aan beschermings- en bestrijdingsmiddelen: van insecten- en plantenspray tot mierenlokdozen, muizen- en rattenvallen. Van onder andere de topmerken EcoStyle, Pokon, Luxan, Protect Garden en DCM. 

Je kunt voor deskundig en persoonlijk advies terecht bij onze specialisten. Neem contact met ze op via de klantenservice of ontmoet ze in ons tuincentrum in Beek en Donk. Daar ben je trouwens zo vanuit Helmond, Nuenen, Gemert, Uden en Laarbeek. Alles dat je nodig hebt, bestel je makkelijk online en wij bezorgen het bij jou thuis.

Insecten

Voordat je aan de slag gaat met bestrijdingsmiddelen is het goed om jezelf twee dingen af te vragen. Ten eerste, waar heb ik last van? Heb je bijvoorbeeld aangevreten bladeren? Ten tweede, waardoor komt dat? Herken je welk insect jouw bladeren aanvreet? Vanuit dit startpunt kun je beslissen welke bestrijdingsmiddelen je moet gebruiken.

  • Van welk insect heb ik last? Waar kun je in jouw tuin allemaal last van hebben? Er zijn namelijk nogal wat insecten, maar niet ieder insect veroorzaakt evenveel onrust. Echte onruststokers zijn bijvoorbeeld wol- en bladluis, wantsen, mieren, slakken, spinnen, wespen, fruit- en rouwvliegjes en zilvervisjes. Natuurlijk, ze horen er een beetje bij. Maar zodra het er veel zijn, kun je er hinder aan ondervinden en is het beter om er iets tegen te doen. Voordat het een plaag wordt!
  • Hoe bestrijd ik dit insect? Om deze insecten te bestrijden, heeft Biezen diverse bestrijdingsmiddelen. Zoals Luxan Delete dat snel en goed werkt tegen bladetende insecten zoals rupsen en kevers en zuigende insecten zoals bladluis en witte vliegjes of het soortgelijke EcoStyle Spruzit dat je kunt gebruiken voor sier-, kamer- en kuipplanten. Ook hebben we natuurlijke beschermingsmiddelen waaronder Pokon Bio Bladinsecten. Dit versterkt op natuurlijke wijze de weerbaarheid van jouw tuin- en kamerplanten en gewassen in je moestuin. Daarnaast kunnen insecten binnenshuis voorkomen. Denk aan wolluis en bladluis of rouwvliegjes die hun eitjes in de aarde van jouw kamerplanten leggen. Hiertegen heeft Biezen onder andere Pokon Bio Bladinsecten Capsules.

Ongedierte

Van ongedierte in je tuin of huis wil je natuurlijk zo snel mogelijk af. Ook hiervan wil je, net zoals dat voor insecten geldt, absoluut geen plaag. Eén muis, rat, mol of soms zelfs kakkerlak is al erg genoeg. Om ongedierte zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat je alles goed onderhoudt en schoonmaakt. Ook doe je er goed aan om je eten op te bergen, bijvoorbeeld in plastic bakken. Heb je toch last van muizen of ratten? Ga dan na wat ze aantrekt: is dat voedsel of hebben ze in of rondom het huis misschien een nestje? Dicht zoveel mogelijk kieren en naden en plaats horren, zodat ze lastiger in het huis kunnen komen.

Gebruik daarnaast onze bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte waaronder muizen en ratten. Protect Garden’s Frap Block is een lokaas dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt en ook goed werkt op vochtige plekken. Luxan Tomorin werkt als een verdovingsmiddel en muizen leggen daarvan al bij een kleine dosering het loodje. Ook hebben we diverse muizen- en rattenvallen zoals de SuperCat muizenval, SuperCat rattenval, Mertens’ Ratten Draadkistval en Mertens’ Muizenval Luna. Waar je naast muizen en ratten ook last van kunt hebben, zijn de buurtkatten en met name doordat ze in je tuin poepen. Daartegen kun je EcoStyle Kattenschrik gebruiken. Dit zijn weerbestendige kleikorrels die door hun sterke geur katten afweren. 

Onkruid

Heb je jouw tuin net helemaal netjes gemaakt, piekt er alweer wat onkruid tussendoor. Vast heel herkenbaar en zo irritant! Hoe houd je onkruid nou uit jouw tuin? Het is ook in dit geval belangrijk om allereerst te herkennen welk onkruid in jouw tuin staat. Is dat zevenblad, kleefkruid of ridderzuring of zijn het brandnetels, distels of paardenbloemen? Naast dat je dit regelmatig met wortel en al kunt verwijderen, kun je er ook voor kiezen om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Biezen heeft bijvoorbeeld het niet-selectieve onkruidbestrijdingsmiddel Luxan’s Onkruidkiller dat tot in de diepste wortels komt en zo hardnekkig onkruid bestrijdt. Of Luxan Genoxone speciaal voor onkruid in struikgewassen en Luxan Primstar voor onkruid in weide en gazon. Ook hebben we het volledig biologisch afbreekbare onkruidbestrijdingsmiddel EcoStyle Ultima

Daarnaast kun je onkruid voorkomen met bodembedekkende planten zoals de Euonymus Emerald Gold en Euonymus Emerald Gaiety oftewel de Kardinaalsmuts. Onkruid houdt namelijk van kale plekken en groeit dus niet snel door van die dichtgroeiende planten. Of kies voor bodembedekkers zoals houtsnippers, boomschors en cacaodoppen.