Bloembollen en zaden

Producten 1-24 van 515

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Ga zelf aan de slag met de bloembollen en zaden van Biezen

Wil je een vrolijke, kleurrijke en gedeeltelijk eetbare tuin? Ga dan aan de slag met onze bloembollen en zaden. Voor bij jou in de tuin of op het balkon of in de vensterbank. Je maakt de groei van dichtbij mee en het is natuurlijk leuk om te zien wat er nou uitkomt. Bloembollen zijn eenvoudig te planten en ook het zaaien van zaden is niet lastig. Daarnaast zijn ze beiden makkelijk te onderhouden. Bij Biezen vind je veel verschillende bloembollen, van voorjaarsbloeiers tot zomerbloeiers. Ook hebben we diverse zaden: bloemenzaden, kruidenzaden, groentezaden, vruchtenzaden en biologische zaden.

Heb je vragen over de verschillende soorten, hoe je ze plant of zaait en wat hun bloeitijd, favoriete standplaats of waterbehoefte is? Vraag het aan onze specialisten! Je bereikt ze via onze klantenservice of kom eens langs bij Tuincentrum de Biezen. Je vindt ons in Beek en Donk en ook vanuit onder andere Helmond, Gemert en Laarbeek zijn wij goed bereikbaar. Koop jouw favoriete bloembollen en zaden in ons tuincentrum of bestel ze online en dan bezorgen wij ze bij jou thuis. Bewaar jouw bloembollen en zaden na aankoop koel, droog en donker. Zaden blijven dan wel zo’n 1 tot 3 jaar houdbaar, terwijl je bloembollen het beste zo snel mogelijk kunt planten.

Krijg een lentegevoel met onze bloembollen

Als je het over bloembollen hebt, kun je een onderscheid maken tussen voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers. Hun naam verwijst naar het moment waarop ze tot bloei komen. Wil je al in het voorjaar een gezellige tuin? Plant de bloembollen dan van half september tot en met eind december. Vaak zijn voorjaarsbloeiers meerjarige bloemen, wat betekent dat ze ieder jaar uit zichzelf weer tot bloei komen. Over het algemeen worden ze steeds uitbundiger, met nog meer kleurrijke bloemen. Biezen heeft onder andere de Tulipa Candy Love, Allium Purple Sensation en Crocus Sativus. Zomerbloeiers plant je van april tot uiterlijk half juni. Dit zijn meestal eenjarige bloembollen en je kunt dus vooral het eerste seizoen na het planten genieten van hun bloei. Als je wilt, kun je de uitgebloeide bloembol uit de grond halen en het volgende jaar opnieuw planten. Je vindt bij Biezen bijvoorbeeld de Tulipa Spring Green, Iris Harmony en Narcissus Geranium.

Geniet van je eigen oogst met onze zaden

Wil je graag Stokrozen, Viooltjes of Afrikaantjes in je tuin? Of Oregano, Munt, Salie, Andijvie, Bloemkool of Spinazie in je moestuin? En heb je weleens gedacht aan Pompoen, Meloen of Artisjok voor in je moestuin? Zaai dan wat van onze zaden! Naast dat het leuk is om te doen, kun je ook genieten van je eigen verse oogst. Kies voor zaden van één planten-, kruiden-, groente- of vruchtensoort of ga voor een mix. De beste zaaiperiode is soort, standplaats en weer afhankelijk. Je vindt hierover meer op de verpakking of vraag het na bij onze specialisten. Waar je altijd bij moet opletten, is dat de zaden goed in de aarde worden geplant. Ook is het belangrijk om te checken of bepaalde zaden naast elkaar kunnen staan, of dat er dan het gevaar van kruisbestuiving is. Het is sowieso goed om ze wat ruimte te geven, zodat ze bij het groeien niet in de verdrukking komen.

Ben je al enthousiast geworden? Start dan met planten en zaaien. Dan heb ook jij zo een tuin vol zelfgekweekte bloemen, kruiden, groenten en vruchten. Veel plezier en geniet ervan!