Luchtzuiverende kamerplanten

Producten 1-24 van 424

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

De beste luchtzuiverende kamerplanten van Biezen

Juist doordat onze huizen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, kan de lucht in huis vrij droog zijn en relatief weinig zuurstof bevatten. Je kunt natuurlijk de ramen openzetten, maar er zijn ook planten die naast dat ze zuurstof produceren de lucht filteren en de luchtvochtigheid verbeteren. Een goede reden dus om thuis planten neer te zetten! Aangezien elke plant in meer of mindere mate luchtzuiverend werkt, heeft Biezen voor jou de beste luchtzuiverende kamerplanten op een rijtje gezet. En het leuke is dat ze heel verschillend zijn; wat betreft grootte, met of zonder bloemen en voor verschillende standplaatsen. Voor ieder wat wils dus. Je bestelt bij Biezen jouw favoriete luchtzuiverende kamerplant makkelijk online in onze webshop en wij bezorgen deze vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis.

Top 10 luchtzuiverende kamerplanten van Biezen

Je bent vast nieuwsgierig naar welke planten kunnen helpen om de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid bij jou thuis te verbeteren. Wij hebben daarom een top 10 gemaakt van sterk luchtzuiverende planten en hun eigenschappen. Wil je meer over ze weten? Klik dan op hun naam.

 

 • Areca - of Goudpalm is een grote plant die uit meerdere palmen bestaat. Hij is makkelijk te onderhouden en brengt veel voordelen met zich mee. De Goudpalm werkt als één van de beste sterk luchtzuiverend en doet dat ook nog eens heel snel. Daarnaast zorgen zijn frisgroen geveerde bladeren voor veel verdamping waardoor de luchtvochtigheid stijgt.
 • Kentiapalm - creëert een tropische sfeer met zijn grote geveerde bladeren. Naast dat hij makkelijk te onderhouden is, verbeterd hij zowel de luchtkwaliteit als luchtvochtigheid. Veel voordelen brengt hij dus, zo’n Kentiapalm!
 • Monstera - is zowel leuk als heel nuttig om neer te zetten. Eén van de bekendste Monstera’s is de Gatenplant, die wordt gekenmerkt door de gaten aan de uiteinden van zijn grote bladeren. Naast dat deze mooie plant makkelijk te onderhouden is, heeft hij ook een sterk luchtzuiverende werking.
 • Varen - is zowel goed in het zuiveren van de lucht als het verhogen van de luchtvochtigheid. Voorbeelden zijn de Krulvaren, Moedervaren, Vogelnestvaren en Blauwvaren. Deze varens doen het goed op lichte plekken en houden zelf ook wel van warmte en een hoge luchtvochtigheid.
 • Dracaena - met name de Marginata is onder de Dracaena’s degene met de sterkste luchtzuiverende werking. Terwijl hij maar weinig verzorging verlangt, helpt hij jou bij het zuiveren van de lucht en dan vooral bij het verbeteren van de luchtkwaliteit.
 • Spathiphyllum - of Lepelplant is misschien toch wel de mooiste luchtzuiverende plant. Ook is het één van de weinige bloeiende kamerplanten met deze kwaliteiten. Terwijl jij van zijn witte bloemen geniet, verbeterd hij voor jou de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid in huis.
 • Calathea - ook wel Living Plant vouwt overdag zijn bladeren uit en ‘s avonds weer dicht. Hij kent veel verschillende soorten, waaronder de Flamestar en Leopardina. Met zijn bladeren neemt hij schadelijke stoffen op uit de lucht en zo verbeterd de Calathea de luchtkwaliteit bij jou thuis.
 • Sansevieria - of Vrouwentong is absoluut één van de sterkste en makkelijkste planten. Terwijl jij er maar weinig omkijken naar hebt, verbeterd hij voor jou de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Met name ‘s nachts zet hij vaak schadelijke stoffen om in goede stoffen, zoals zuurstof. Makkelijk, nuttig en leuk dus zo’n Sansevieria!
 • Philodendron - heeft grote groene bladeren en juist die zorgen ervoor dat hij zo goed is in het zuiveren van de lucht. Met zijn bladeren neemt hij schadelijke stoffen op en deze zet hij dan weer om in bijvoorbeeld zuurstof. Geef de Philodendron voldoende ruimte om lekker zijn eigen gang te gaan, want hij groeit alle kanten op.
 • Ficus - kent veel verschillende soorten die allemaal de nodige verzorging verlangen. Hoewel het dus niet de makkelijkste plant is, heeft hij wel een sterk luchtzuiverende werking. De Ficus is vooral goed in het filteren van de lucht en zo het verbeteren van de luchtkwaliteit bij jou thuis.

Wat zijn de voordelen?

Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n luchtzuiverende plant? Iedere plant zorgt natuurlijk voor wat extra zuurstof, maar alleen luchtzuiverende planten kunnen ook de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid verbeteren. In welke mate deze planten dit doen, verschilt per soort en is afhankelijk van de grootte. Om te beginnen het verbeteren van de luchtkwaliteit, dit doen luchtzuiverende planten door met hun bladeren schadelijke stoffen uit de lucht te halen en deze af te breken in hun wortels. Vervolgens zetten zij de schadelijke stoffen om in onder andere zuurstof en zo wordt de lucht gefilterd. Daarnaast brengen luchtzuiverende planten waterdamp in de lucht, waardoor zij de luchtvochtigheid binnenshuis verbeteren. Ze kunnen zelfs vervelende geuren afbreken, dus luchtzuiverende planten zijn eigenlijk ook een soort natuurlijke luchtverfrisser.

 

Kortom, luchtzuiverende kamerplanten staan leuk én brengen voordelen met zich mee:

 • Ze verwijderen schadelijke stoffen en verbeteren zo de luchtkwaliteit.
 • Ze brengen waterdamp in de lucht en verhogen zo de luchtvochtigheid.
 • Ze breken onfrisse geuren af en zorgen er zo voor dat het weer lekker ruikt.
 • Hierdoor verminderen ze klachten als hoofd- en keelpijn, branderige ogen en droge huid en kunnen ze zelfs je concentratie een boost geven!

Wanneer merk je effect?

Je kunt natuurlijk zoveel planten neerzetten als je zelf wilt, maar hoeveel luchtzuiverende planten heb je nodig om ook echt effect te kunnen merken? Dat is afhankelijk van een paar factoren:

 • Het aantal mensen dat doorgaans in de ruimte is.
 • Hoe vaak de ruimte wordt geventileerd.
 • Hoeveel schadelijke stoffen er in de ruimte zijn.

Hoewel het dus per situatie verschilt, raden wij zo’n 2 à 3 luchtzuiverende planten (ongeveer potmaat Ø 17 cm) per 30 m2 aan. Of als de planten kleiner zijn juist wat meer. Je profiteert dan van de voordelen!

Wij adviseren je graag

Heb je nog vragen over hoe luchtzuiverende planten nou precies werken of in hoeverre een bepaalde soort luchtzuiverend is? Onze experts van de klantenservice helpen je graag! Of kom eens langs in ons tuincentrum in Beek en Donk, nabij Helmond, zodat je de planten in het echt kan meemaken.