Deurmatten

Producten 1-24 van 91

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Als je op zoek bent naar de perfecte deurmat voor jouw woning, dan ben je bij Biezen Tuincentrum aan het juiste adres! Of je nu op zoek bent naar een deurmat voor binnen of buiten, een droogloopmat of een schoonloopmat, bij ons vind je het allemaal. Wij begrijpen als geen ander dat een deurmat niet alleen een functioneel product is, maar ook bijdraagt aan de uitstraling van je woning. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan deurmatten, waaronder kokosmatten en kokosdeurmatten, in verschillende kleuren, maten en materialen. Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen over deurmatten, zoals wat de beste deurmat is, wat het verschil is tussen een droogloopmat en een schoonloopmat, welke deurmatten er zijn en hoe vaak je een deurmat moet vervangen. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten voordat je een deurmat binnen of buiten gaat kopen!

 

Wat is de beste deurmat?

Een deurmat is een onmisbaar onderdeel van je interieur en exterieur. Het voorkomt dat vuil, modder en water mee naar binnen worden genomen en helpt je huis schoon te houden. Maar wat is nu eigenlijk de beste deurmat? Dat hangt af van een aantal factoren.

 

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen waar je de deurmat gaat plaatsen: binnen of buiten. Een buitenmat moet weerbestendig en duurzaam zijn, terwijl een deurmat voor binnen meer gericht is op het opnemen van vocht en vuil.

 

Ten tweede moet je rekening houden met het materiaal van de deurmat. Er zijn verschillende soorten materialen, zoals kokos, rubber, nylon en microvezel. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen.

 

Een derde factor om rekening mee te houden is de grootte van de deurmat. Een te kleine deurmat heeft minder effect en een te grote deurmat kan onhandig zijn. De juiste grootte van de deurmat hangt af van de grootte van je deuropening.

 

Bij Biezen Tuincentrum hebben we een ruim assortiment aan deurmatten, geschikt voor zowel binnen als buiten. Of je nu op zoek bent naar een droogloopmat, schoonloopmat, kokosmat of kokosdeurmat, wij hebben het allemaal. Onze medewerkers staan altijd klaar om je te voorzien van deskundig advies, zodat je de juiste deurmat kunt kiezen die past bij jouw wensen en behoeften.

 

Het verschil tussen een Schoonloopmat en een Droogloopmat?

Het kiezen van de juiste deurmat is essentieel voor het behoud van een schone en veilige ingang. Er zijn twee soorten deurmatten die vaak worden gebruikt: de schoonloopmat en de droogloopmat.

 

Een schoonloopmat is ontworpen om vuil en vocht van schoenen te verwijderen. Het is meestal gemaakt van synthetische vezels die een hoge absorptiegraad hebben en effectief vuil en vocht kunnen opvangen. Deze matten zijn ideaal voor gebruik binnenshuis en in gebieden met gemiddeld tot hoog voetverkeer. Bij Biezen Tuincentrum hebben we een breed scala aan schoonloopmatten, zoals de Twister Schoonloopmat en Mars Schoonloopmat.

 

Een droogloopmat, daarentegen, is ontworpen om vocht van schoenen te verwijderen en voorkomt dat het naar binnen wordt getrokken. Het is meestal gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen of kokos, die een goede absorptie hebben en effectief vocht kunnen opvangen. Droogloopmatten zijn ideaal voor gebruik buitenshuis en in gebieden met hoog voetverkeer, zoals bij de voordeur. Bij Biezen Tuincentrum hebben we verschillende soorten droogloopmatten, zoals de Natuflex Droogloopmat en Watergate Droogloopmat.

 

Hoewel schoonloopmatten en droogloopmatten verschillende functies hebben, is het belangrijk om te onthouden dat ze niet noodzakelijkerwijs exclusief zijn. Sommige deurmatten combineren beide functies, zoals de Fortuna Ribmat en Mega Ribmat, die zowel vuil als vocht effectief kunnen opvangen.

 

Het kiezen van de juiste deurmat kan lastig zijn, maar met onze ruime selectie aan schoonloopmatten, droogloopmatten en gecombineerde matten, kunnen we u helpen de beste deurmat te kiezen die past bij uw behoeften.

 

Welke deurmatten zijn er?

Er zijn verschillende soorten deurmatten verkrijgbaar die elk hun eigen functie hebben. Hieronder hebben we de belangrijkste deurmatten voor je op een rijtje gezet:

 

  • Schoonloopmatten: Deze matten zijn speciaal ontworpen om vuil en vocht van je schoenen te schrapen en vast te houden, zodat het niet verder je huis in wordt gelopen. Schoonloopmatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals polypropyleen, nylon en katoen. Een voorbeeld van een schoonloopmat uit ons assortiment is de Schoonloopmat Aqualuxe.
  • Droogloopmatten: Droogloopmatten hebben als functie om vocht van je schoenen te absorberen. Deze matten zijn daarom ideaal voor gebruik binnenshuis, bijvoorbeeld in de hal of bij de voordeur. Droogloopmatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals katoen, microvezel en polyamide. Een voorbeeld van een droogloopmat uit ons assortiment is de Natuflex Droogloopmat.
  • Kokosmatten: Kokosmatten zijn gemaakt van de vezels van kokosnoten en zijn daarom natuurlijk en duurzaam. Deze matten zijn perfect voor gebruik buiten bij de voordeur of op het terras. Kokosmatten hebben een ruwe structuur en zijn daardoor in staat om vuil en vocht op te nemen. Een voorbeeld van een kokosmat uit ons assortiment is de Ruco Design Vloermat.
  • Rubbermatten: Rubbermatten zijn slijtvast en bestand tegen vocht en vuil. Deze matten zijn daarom geschikt voor gebruik in zowel binnen- als buitenshuis. Rubbermatten hebben een antislip werking, waardoor ze niet wegglijden op gladde oppervlakken. Een voorbeeld van een rubbermat uit ons assortiment is de Rubbere Ringmat Domino.

 

Naast bovengenoemde deurmatten hebben we bij Biezen Tuincentrum ook nog andere soorten deurmatten beschikbaar. Voor welke deurmat je kiest, hangt af van je persoonlijke wensen en de locatie waar je de deurmat wilt gebruiken.

 

Hoe vaak deurmat vervangen?

Het vervangen van de deurmat is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je huis. Maar hoe vaak moet je nu eigenlijk een deurmat vervangen?

 

In het algemeen gaan de meeste deurmatten ongeveer 2 tot 3 jaar mee voordat ze versleten zijn en aan vervanging toe zijn. Maar de frequentie van het vervangen van je deurmat hangt af van een aantal factoren, zoals de hoeveelheid voetverkeer dat de deurmat ontvangt, de kwaliteit van de deurmat en de weersomstandigheden.

 

Als je een deurmat buiten plaatst, zal deze waarschijnlijk vaker moeten worden vervangen dan een deurmat die binnen ligt. Dit komt omdat een deurmat buiten te maken krijgt met alle weersomstandigheden en zware vervuiling, zoals modder en bladeren. Een deurmat binnen zal minder snel slijten, maar moet toch minstens eens in de 3 jaar worden vervangen.

 

Als je merkt dat je deurmat begint te slijten, is het tijd om hem te vervangen. Een versleten deurmat kan het vuil en de stofdeeltjes niet langer effectief opvangen, waardoor ze zich in je huis kunnen verspreiden. Daarnaast kan een versleten deurmat ook slipgevaar opleveren, vooral bij nat weer.

 

Bij Biezen Tuincentrum hebben we een uitgebreid assortiment deurmatten van hoge kwaliteit die je interieur kunnen beschermen en tegelijkertijd vuil en stof buiten kunnen houden. Onze deurmatten zijn duurzaam en gaan lang mee, zodat je niet te vaak een nieuwe deurmat hoeft te kopen.

 

Hoe groot moet je deurmat zijn?

De grootte van een deurmat is een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het kopen van een deurmat. Een te kleine deurmat zal niet effectief genoeg zijn bij het schoonmaken van schoenzolen, terwijl een te grote deurmat onhandig kan zijn en niet goed past bij de uitstraling van je voordeur. Dus, hoe groot moet je deurmat zijn?

 

Het antwoord op deze vraag hangt af van de locatie waar je de deurmat wilt plaatsen. Bij het kiezen van de juiste maat voor je deurmat, moet je rekening houden met de breedte van de deuropening, de grootte van de ruimte rond de deuropening en de frequentie waarmee de deur wordt gebruikt.

 

Voor deuropeningen die ongeveer 80-90 cm breed zijn, is een deurmat van ongeveer 60x90 cm geschikt. Bij bredere deuropeningen kun je een grotere deurmat kiezen. Voor smalle deuropeningen kun je beter kiezen voor een smaller formaat deurmat, zoals 45x75 cm.

 

Als je ruimte hebt rondom je deuropening, zoals een veranda of een overkapping, dan kun je een grotere deurmat kiezen. Hierdoor kunnen bezoekers hun voeten goed schoonvegen voordat ze het huis binnenkomen. Een populaire maat voor een deurmat bij een overkapping is 120x180 cm.

 

Voor een deurmat binnen is een kleiner formaat geschikt. Denk hierbij aan een deurmat van 40x60 cm voor bijvoorbeeld de hal of keuken.

 

Samenvattend, kies bij het kopen van een deurmat een maat die past bij de breedte van de deuropening en de grootte van de ruimte rond de deuropening. Bij Biezen Tuincentrum hebben we een ruim assortiment deurmatten in verschillende maten en materialen, dus er is altijd een deurmat die past bij jouw voordeur!

 

Koop je deurmat bij Biezen

Een deurmat is een onmisbaar item in huis. Het houdt vuil en vocht tegen en beschermt zo jouw vloeren en interieur. Het kiezen van de juiste deurmat is dan ook belangrijk. Bij Biezen Tuincentrum hebben we een ruim assortiment deurmatten, zowel voor binnen als buiten.

 

Als je op zoek bent naar een deurmat voor binnen, dan zijn de droogloopmatten en schoonloopmatten de beste opties. Deze matten zijn speciaal ontworpen om vuil en vocht van de schoenen te verwijderen. Een voorbeeld van een goede droogloopmat is de Natuflex Droogloopmat. Deze mat is beschikbaar in verschillende maten en kleuren en is ideaal voor de entree of hal.

 

Bij een deurmat voor buiten is het belangrijk om te kiezen voor een mat die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Een kokosmat is hier een goede optie. Deze matten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn duurzaam en sterk. Een voorbeeld van een goede kokosmat is de Kokosmat Draco. Deze mat heeft een stevige structuur en is geschikt voor intensief gebruik.

 

Het is belangrijk om bij het kiezen van een deurmat ook rekening te houden met de juiste maat. Voor de meeste woningen is een deurmat van 80x120 cm geschikt. Bij grotere huizen of bijvoorbeeld dubbele deuren, kan er gekozen worden voor een grotere maat.

 

Bij Biezen Tuincentrum hebben we deurmatten in verschillende maten, kleuren en materialen. Of je nu op zoek bent naar een droogloopmat, schoonloopmat of kokosmat, wij hebben het allemaal. Zoek en kies de deurmat die bij jouw wensen past in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat deze snel en gemakkelijk bij jou thuis wordt bezorgd!

 

Vragen?

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben over deurmatten of het kiezen van de juiste maat, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en te adviseren.