Gazonproducten

Producten 1-24 van 135

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Een super groen gazon met Biezen 

De geur van versgemaaid gras of het gevoel van gras onder je voeten. Dat is toch heerlijk! Gras geeft jouw tuin meteen een groene sfeer. Biezen legt je uit hoe je zo’n mooi groen gazon krijgt en hoe je die het beste kunt onderhouden. Welk graszaad gebruik je bijvoorbeeld voor de eerste keer zaaien en voor het herstellen van kale plekken? Wat betekent verticuteren van het gazon? Wanneer gebruik je gazonmeststoffen en gazonkalk? Wat is een goed moment om je gras te maaien en water te geven? Je kunt met al je vragen terecht bij onze specialisten via onze klantenservice of in ons tuincentrum in Beek en Donk. Kom zeker eens langs! Vanuit onder andere Helmond, Gemert en Laarbeek ben je er zo. Ook kun je alles dat je nodig hebt online bestellen en dan bezorgen wij het bij jou thuis.

Welk graszaad wil je zaaien?

‘Wat je zaait, zul je oogsten’. Deze uitspraak ken je vast wel. Dat geldt dus ook voor gras. Bedenk voordat je gaat zaaien wat voor gazon je wilt: een siergazon of een speel- en sportgazon? Siergras is, zoals de naam al zegt, voornamelijk voor de sier en dus geschikt voor wat minder intensief gebruik. Terwijl speel- en sportgras een stuk steviger is en dus wel tegen een stootje kan. Handig voor als je kinderen of huisdieren hebt die graag op het gras spelen. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kun je eigenlijk op ieder moment starten met zaaien. Al heeft het voorjaar en najaar de voorkeur, omdat de bodemtemperatuur dan goed is en er voldoende regen valt. In ons assortiment hebben wij graszaad van DCM en EcoStyle en ieder graszaad heeft zo z’n eigen kwaliteiten:

  • EcoStyle Inzaai en DCM Activo: deze raden wij aan voor de eerste keer zaaien. Met EcoStyle krijg je een dicht gazon zonder mos en DCM zorgt voor een ijzersterk maar fijnbladig gazon. Beiden zijn geschikt voor intensief gebruik. Ook hebben we nog DCM Ombra graszaad dat speciaal bedoeld is voor schaduwrijke en droge gronden.
  • EcoStyle Herstel en DCM Riparo: deze zijn erop gericht gras te herstellen. Na verloop van tijd kunnen er namelijk kale plekken ontstaan en ook na het verticuteren is dit vaak het geval. Het verschil met ander graszaad is dat dit graszaad van EcoStyle en DCM sneller kiemt.

Hoe onderhoud je jouw gazon? 

Als je eenmaal gras in je tuin hebt, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Dat is niet moeilijk, maar het moet wel gebeuren: van maaien en verticuteren tot bemesten, kalken en water geven. Biezen legt je uit hoe je dat doet en hoe je zo dus lekker lang van jouw super groene gazon kunt genieten.

  • Maaien: je bevordert de groei van jouw gras door het te maaien. Een nieuw aangelegd gazon maai je voor het eerst wanneer het zo’n 10 cm hoog is. Vervolgens raden wij je aan om in het voorjaar wekelijks en in de zomer tweewekelijks te maaien. Maai siergras tot zo’n 3 cm hoog en speelgras tot zo’n 4 cm hoog. Je kunt het beste ‘s ochtends of ‘s avonds maaien, omdat de zon dan minder fel is en het vers gemaaide gras dan niet zo snel uitdroogt.
  • Verticuteren: wij raden je aan om 1 à 2 keer per jaar je gazon te verticuteren. Vooral het einde van de zomer is daar een goed moment voor. Je doet dit om mos, grasresten en onkruid uit je gazon te halen. Je gebruikt hiervoor een verticuteerhark of verticuteermachine. Op de kale plekken die door het verticuteren ontstaan zaai je bijvoorbeeld EcoStyle Herstel of DCM Riparo. Dit snelkiemende graszaad is speciaal bedoeld voor het herstellen van een gazon.
  • Meststoffen en kalk: gazonmeststoffen geven jouw gras voedingsstoffen en gazonkalk zorgt voor een goede zuurgraad zodat jouw gras de voedingsstoffen kan opnemen. Je strooit kalk jaarlijks in het voorjaar. Je kunt jouw gazon dan ook meteen voor de eerste keer bemesten en dit herhaal je aan het begin en einde van de zomer. Biezen heeft diverse soorten meststof van DCM en EcoStyle, zoals: de gazon opkikker DCM Meststof Gazonstart die zorgt voor een snel herstel, DCM Meststof Microgazon Plus dat goed werkt tegen mos en er voor zorgt dat je minder vaak hoeft te verticuteren en EcoStyle GazonStart-AZ dat 100% organisch is en speciaal bedoeld is voor nieuw aangelegd gras. Ook hebben we verschillende soorten kalk zoals DCM Groen-Kalk en DCM Zeewierkalk.
  • Water: net ingezaaid gras heeft best wat water nodig om te kunnen ontkiemen en groeien. Geef in het begin dus dagelijks water en breng dit later terug naar wekelijks. Dit geldt met name voor de zomer, want tijdens de rest van het jaar doet de regen het werk vaak voor je. Gras kun je sowieso beter wat minder vaak maar wel veel water geven in plaats van vaak een klein beetje water. Geef bij voorkeur altijd ‘s ochtends of ‘s avonds water, omdat de zon dan nog niet zo fel is.