Onze inspiratie en blogs

Breng sfeer in je woonruimte met binnenplanten tijdens de koudere maanden

De koude maanden zijn aangebroken, een periode waarin de 'standaardtijd' heerst, de oorspronkelijke tijd die we hanteren nadat de klok in de herfst teruggezet wordt. Dit systeem, dat sinds 1977 in gebruik is, stelt ons in staat om in de lente en zomer de dagen te verlengen en energie te besparen. Maar hoe breng je nu warmte en kleur in huis terwijl buiten de temperaturen dalen? Wij delen met jou een scala aan ideeën.

De kunst van najaarssnoei

Terwijl het seizoen wisselt en de herfstkleuren in de tuin hun intrede doen, is het belangrijk om na te denken over de gezondheid en vormgeving van je planten. Veel tuiniers denken dat een grote schoonmaak en rigoureuze snoei nodig zijn om de tuin winterklaar te maken. Echter, een meer afgemeten en natuurvriendelijke aanpak biedt vele voordelen. Niet alleen voor de tuin zelf, maar ook voor de lokale flora en fauna die van deze natuurlijke habitat afhankelijk zijn. Hieronder vind je een aantal richtlijnen voor snoeiwerkzaamheden in de herfst, waarbij de natuurlijke balans centraal staat.

10 handige tuintips voor de wintermaanden

November markeert de overgang naar de winter, een periode waarin de tuin een verstilde aanblik biedt en de natuur zich voorbereidt op koudere tijden. Toch is dit niet het moment om je tuingereedschap op te bergen en binnen te blijven. 

Geniet van de betoverende herfst in je tuin

Ieder seizoen brengt zijn eigen unieke charme met zich mee. In de herfst mogen we ons verheugen op de prachtige kleuren van vallende herfstbladeren, kastanjes en beukennootjes, allemaal badend in het zachte, warme licht van de laagstaande zon en de fonkelende dauwdruppels. Je tuin kan het hele jaar door een bron van vreugde zijn, zelfs in de winter, dankzij wintergroene planten, vroegbloeiende bolletjes zoals winterakonieten en sneeuwklokjes. Binnenkort delen we nog meer tips van ons tuincentrum in Beek en Donk.

De herfst in met betoverende bessenstruiken

De herfsttuin wordt betoverd door de pracht van bessenstruiken, die in deze magische overgang van zomer naar herfst hun ware schoonheid onthullen. Hun sierlijke vruchten en schitterende kleuren vormen een waardevolle toevoeging aan elke tuin, en ze delen gul met de lokale dierenwereld. Ga met ons mee op ontdekkingsreis in de fascinerende wereld van bessenstruiken in de herfst en laat je inspireren door hun veelzijdige en betoverende schoonheid.

Maak een Tropisch Paradijs in Je Eigen Tuin

Droom je van zonovergoten, tropische bestemmingen met uitgestrekte jungles, wuivende palmbomen en bamboebossen? Of ben je net terug van zo'n droomvakantie? Kom dan naar ons tuincentrum in Beek en Donk. Hier vind je een scala aan exotische tuinplanten en sfeervolle decoraties die je helpen dat vakantiegevoel te behouden en jezelf in een tropisch paradijs te wanen, gewoon in eigen tuin.

Zomerse Bloemenpracht: Pluk Je Eigen Boeket!

De zomer is de perfecte tijd om jezelf te omringen met kleurrijke bloemen, zowel binnenshuis als in de tuin. Een eigen pluktuin of bloemenperk is de ideale oplossing. Zelfs een balkon kan worden omgetoverd tot een bloeiend paradijs met enkele grote potten waaruit je je eigen boeketten kunt samenstellen.

De Waternimfen van de Tuin: Planten die floreren in vochtige omstandigheden

Het klimaat vertoont wereldwijd duidelijk onregelmatigheden. Het lente seizoen is tot nu toe zeer wispelturig verlopen, en niemand weet of we weer te maken zullen krijgen met een uitzonderlijk hete, droge zomer. Lees hier welke planten goed tegen vochtige omstandingheden kunnen.

Bespaar slim tijdens het tuinieren met een budgetvriendelijke aanpak

Hoewel het leven al geruime tijd kostbaar is, betekent dit niet dat je moet inbinden op je tuinbeleving. Het draait om een verschuiving in perspectief. Onze tuinwinkel in Beek en Donk deelt vernuftige suggesties en strategieën om kosten te drukken terwijl je tegelijkertijd geniet van de buitenlucht op een prachtige zomerse dag.

Zomertips (voor kinderen) om te genieten in je eigen achtertuin

De langverwachte zomervakantie is aangebroken, maar wellicht heb je geen reisplannen. Als het weer hier gunstig is, kan je ook volop genieten van het buitenleven in je eigen achtertuin, op je privébalkon of op het terras bovenop je huis. Bij ons tuincentrum in Beek en Donk vind je een uitgebreide selectie aan producten waarmee jij en je kinderen veel plezier kunnen beleven. 

Vakantieadviezen voor je binnenplanten 

Eerder schonk onze tuinwinkel in Beek en Donk al nuttige aanbevelingen om je binnenplanten tijdens de zomermaanden vitaal en levendig te houden. Maar hoe pak je het aan wanneer je op vakantie gaat? Hoe zorg je ervoor dat je planten jouw afwezigheid overleven zonder de gebruikelijke zorg en liefdevolle aandacht? En wat als al je buren ook met vakantie zijn en er geen plantenverzorger beschikbaar is? Onze tuinwinkel heeft de oplossing!

Zomerse Tuin- en Balkontips voor Augustus

Met de hoogzomer in volle gang en de daglichturen langzaam afnemend, is het moment aangebroken om te genieten van het buitenleven op je eigen terras, balkon of in je tuin. Laat je ontspannen tussen het groen en te midden van geurige, kleurrijke bloemen. En vergeet niet zo nu en dan een klusje op te pakken om alles zo levendig en fleurig mogelijk te houden. Hier zijn 15 leuke suggesties voor je tuin en balkon.

Oppeppers voor je Kamerplanten

In de zomer zijn niet alleen mensen blij met zon en warmte, maar ook je geliefde tuin- en kamerplanten! Alhoewel overmatige hitte en droogte hun parten kunnen spelen, iets wat de afgelopen zomers vaak voorkwam. 

In 11 Stappen Stekken als Vakantieproject!

Zomers stekken nemen is een geweldige bezigheid om van je vakantie in eigen tuin te genieten, of samen met de (klein)kinderen. Hiermee zorg je ervoor dat je volgend jaar voldoende exemplaren van je geliefde planten en struiken hebt, allemaal in je eigen tuin. 

Zomers Genieten: Moestuintips voor een Groene Oogst in Juli

De zonovergoten dagen van juli bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van het buitenleven en je eigen groene paradijs te creëren. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, het kweken van je eigen groenten en kruiden is een geweldige activiteit om van te genieten - vooral als je niet op vakantie gaat. 

Geniet van je Eigen Zomerse Kruiden(ijs)thee

In de zomervakantie deelden we al inspirerende en praktische tips om je eigen moestuin te beginnen. Hoe fantastisch is dat?! Altijd verse, supergezonde groenten en kruiden binnen handbereik, en dat kan zelfs op je balkon of dakterras met grote potten en kweekbakken. En als je kruiden groeien, kun je heerlijke dingen ermee maken, zoals een verfrissende (ijs)thee op een mooie zomerse dag.

 Zomerse Tuin- en Balkonklusjes voor een Ontspannen Vakantie in Eigen Land

Op warme zomerdagen is het heerlijk om te ontspannen en te genieten van de kleuren en geuren in je eigen tuin of op je balkon. Creëer een rustgevende vakantiesfeer in eigen land of bereid je voor op je komende reis. Zorg voor een goede buur die je planten water kan geven terwijl je weg bent. 

 Een Feestelijke Samenzijn in de Tuin: Geniet van de Zomer!

Het zonnetje straalt en er is altijd wel een reden om te vieren - een verjaardag, huwelijksjubileum, verloving, geslaagd voor een diploma of rijbewijs, of gewoon het feit dat het zomer is! Wat is er beter dan een gezellig tuinfeest met je familie en vrienden om te genieten van deze bijzondere momenten? 

Genieten van de Zomerse Geuren: Planten die je Zintuigen Prikkelen

Zodra juni aanbreekt, vult de lucht zich met verrukkelijke zoete aroma's in tuinen, straten en parken. Deze betoverende geuren worden verspreid door planten en struiken die in de zomer een waarlijk hemels aroma vrijgeven. 

Slimme tips voor een watervriendelijke tuin

De afgelopen periode hebben we veel te maken gehad met zeer warme temperaturen van tropische aard. Het is nu tijd om wat advies te delen over hoe je verstandig met water kunt omgaan in je tuin. 

Ontdek de Groene Vingers: Zomerstekken voor een Prachtige Tuin!

Wat is er nu leuker dan tijdens je vakantie in eigen tuin, samen met de (klein)kinderen, bezig te zijn met zomerstekken? Hiermee vergroot je niet alleen het aantal van je favoriete planten en struiken voor volgend jaar, maar je kunt ze ook als cadeau of ruilmateriaal aan je tuinminnende vrienden geven. 

Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Thuisblijven is geen straf, zolang je volop geniet van het buitenleven in je eigen tuin, balkon of dakterras. Creëer die ontspannen vakantiesfeer met een vleugje mediterrane allure.

Geniet van een plaagvrije zomer: Dieren en insecten in je tuin

De zomer brengt een overvloed aan prachtige dieren en insecten in je tuin, van zingende merels tot fladderende vlinders. Echter, niet alle bezoekers zijn even welkom. We kennen allemaal de akelige teken die ziektes kunnen overdragen, maar ook muggen en wespen kunnen behoorlijk vervelend zijn. 

Vakantie in het vooruitzicht? Voorkom een verwaarloosde tuin bij thuiskomst!

Het is natuurlijk zonde om na je vakantie thuis te komen met een dor gazon, uitgedroogde planten en een wildgroei van onkruid. Neem daarom nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin helemaal klaar is voor je vakantie. 

Slimme watertips voor een veerkrachtige tuin- en balkonbeplanting tijdens droge periodes

De afgelopen periode zijn we veel geconfronteerd met zeer warme temperaturen. Het is daarom tijd om enkele adviezen te delen over hoe je verstandig met water kunt omgaan in je tuin. 

Ontdek de Betoverende Geuren van de Natuur in je Tuin of Balkon

In de maand juni kan men in de tuin, op straat of in het park soms een aangename, zoete geur waarnemen. Er bestaan planten en struiken die gedurende de zomermaanden een betoverend aroma verspreiden. 

Pas op voor teken!

Geniet van de prachtige zomerse dagen in de buitenlucht, waar je volop kunt genieten van het buitenleven. Helaas zijn er tijdens dit seizoen ook vervelende insecten actief die kunnen steken of bijten, zoals muggen, wespen en teken. Teken zijn kleine spinachtige beestjes die zich graag voeden met ons bloed, evenals het bloed van dieren. Het grootste gevaar van tekenbeten is de mogelijke overdracht van de ziekte van Lyme. 

Tuintips voor de langste dag van het jaar!

Op 21 juni vindt de langste dag van het jaar plaats, met de grootste hoeveelheid daglicht, en dat betekent officieel het begin van de zomer! Je zult ongetwijfeld tijd hebben voor enkele tuinklussen. Het is heerlijk om te ontspannen in de frisse buitenlucht terwijl je jezelf ook een beetje kleurt. Met de volgende tuintips kun je gegarandeerd genieten van een lange, kleurrijke zomer in je eigen tuin of op je 'Costa Balconia'. 

Je eigen bloemweide met Pinksteren

Kom gezellig langs vóór het pinksterweekend op zondag 28 en maandag 29 mei. Hopelijk schijnt het zonnetje heerlijk in de lente! Je kunt bij ons terecht voor al je tuin-, terras- en balkonbenodigdheden.

Geniet van een Verfrissende Tuin en Balkon: Slimme Oplossingen tegen Oververhitting

Het weer is tegenwoordig erg onvoorspelbaar. Het zou zomaar weer een extreem hete en droge zomer kunnen worden. Hoewel sommige mensen daarvan genieten, hebben velen er moeite mee. Wij delen graag vijf slimme tips om je tuin en balkon koel te houden.

Planten die floreren in de volle zon en droge grond: een schitterende selectie

Visvoer in de vorm van vlokken en ander diervoer koop je bij jouw specialist. Biezen is dé specialist als het gaat om diervoer en dierbenodigdheden. In ons tuincentrum vind je vele producten voor jouw huisdier. Of je nu een hond, een kat of een vis hebt: wij hebben -

Transformeer je Tuin in een Zomers Paradijs

Kom gezellig langs vóór het pinksterweekend op zondag 28 en maandag 29 mei. Hopelijk schijnt het zonnetje heerlijk in de lente!

Ipuro geurstokjes

Van het merk Ipuro vind je verschillende producten voor je woning, zoals geurstokjes. Maak van je woning een heerlijke plek, die ook nog eens lekker ruikt. Kom langs in ons tuincentrum in Beek en Donk of bezoek onze webshop en ontdek onze gehele collectie van het merk Ipuro.

Van het merk Ipuro vind je verschillende producten voor je woning, zoals geurstokjes. 

Vogelhuis van hout

Voor een vogelhuis gemaakt van hout en andere artikelen voor je tuin ga ja naar Biezen. In onze webshop en tuincentrum vind je alles voor je tuin, woning en huisdier. Van kamer- en buitenplanten, tot dierenvoeding en tuinartikelen. Kom snel lang in Beek en Donk en geniet van -

Voor een vogelhuis gemaakt van hout en andere artikelen voor je tuin ga ja naar Biezen.

Visvoer vlokken

Ontdek de pracht van planten die gedijen in de verzengende hitte en droge grond. Deze robuuste flora is perfect voor tuinen en balkons die worden blootgesteld aan intense zonnestralen en droge periodes.

Heerlijk kittenvoer

Wil je kittenvoer en andere benodigdheden kopen? Kom lang ons tuincentrum en ontdek de beste spullen voor jouw huisdier. Deze bieden wij aan tegen de scherpste prijzen. Kom langs in Beek en Donk en ontdek ons gehele assortiment voor kittens, katten, honden, vissen.

Wil je kittenvoer en andere benodigdheden kopen? Kom lang ons tuincentrum en ontdek de beste spullen voor jouw huisdier.

napoleon phantom BBQ

Wil je een Napoleon Phantom barbecue aanschaffen? Dan zit je bij Biezen goed. In ons ruime assortiment vind je verschillende barbecues van dit merk. Of je nu op zoek bent naar een complete buitenkeuken of een exemplaar om mee te nemen.

Wil je een Napoleon Phantom barbecue aanschaffen? Dan zit je bij Biezen goed. In ons ruime assortiment vind je verschillende barbecues.

Bloempotten voor buiten

Ben je op zoek naar een bloempot in een hoog formaat die geschikt is voor buiten? Bij Biezen vind je en ruim en divers assortiment aan potten voor zowel binnen als buiten. Als specialist hebben we namelijk alles in huis om je woning en tuin om te toveren.

Ben je op zoek naar een bloempot in een hoog formaat die geschikt is voor buiten? Bij Biezen vind je en ruim en divers assortiment aan potten

Grote kamerplant voor in huis

Visvoer in de vorm van vlokken en ander diervoer koop je bij jouw specialist. Biezen is dé specialist als het gaat om diervoer en dierbenodigdheden. In ons tuincentrum vind je vele producten voor jouw huisdier.

Wil je een grote kamerplant kopen? Dan zit je bij Biezen goed. In onze webshop en in ons tuincentrum bieden wij je een ruim assortiment

Hondenvoer voor je hond

Ben je op zoek naar een verkooppunt van CaroCroc hondenvoer? Zoek dan niet verder en plaats je bestelling bij Biezen. In onze webshop en tuincentrum vind je een ruim en divers assortiment aan hondenvoer. Zo hebben wij voor elke hond brokken.

Ben je op zoek naar een verkooppunt van CaroCroc hondenvoer? Zoek dan niet verder en plaats je bestelling bij Biezen.

Buitenkeuken met een kamado

Voor een buitenkeuken van het merken Kamado kun je bij Biezen terecht. Ons tuincentrum biedt je namelijk een ruim en divers assortiment aan van producten voor binnen en buiten.

Voor een buitenkeuken van het merken Kamado kun je bij Biezen terecht.

Woodwick geurkaarsen

Haal een geurkaars van Woodwick in huis voor een fijne, ontspannen sfeer. Bij Biezen vind je een ruim en divers assortiment aan producten voor je woning, tuin en je huisdieren. Wij verkopen verschillende merken.

Haal een geurkaars van Woodwick in huis voor een fijne, ontspannen sfeer.

BBQ van het merk napoleon

Ben je op zoek naar een BBQ van het merk Napoleon? Bij Biezen vind je een ruim en divers aanbod van barbecues van diverse merken.

Ben je op zoek naar een BBQ van het merk Napoleon? Bij Biezen vind je een ruim en divers aanbod van barbecues van diverse merken.

Moestuinieren is populair en hot!

Het is een trend die niet meer weg te denken is. De moestuin is populairder dan ooit.

Het is een trend die niet meer weg te denken is. De moestuin is populairder dan ooit.

BBQ van het merk napoleon

Ben je op zoek naar een BBQ van het merk Napoleon? Bij Biezen vind je een ruim en divers aanbod van barbecues van diverse merken, maar ook andere producten geschikt voor je woning, tuin of dier. Zo vind je online en in ons tuincentrum duizenden artikelen. 

Lees verder

Groenste kamerplanten van 2022

Ontmoet de natuurjuweeltjes! planten zijn tegenwoordig niet alleen meer een leuke toevoeging aan je huis, maar zijn opgebloeid tot een volwaardig decoratief onderdeel van het interieur.

Lees verder

Moestuinieren is populairder dan ooit!

Het is een trend die niet meer weg te denken is. De moestuin is populairder dan ooit. Had het een paar jaar geleden nog het imago van een hobby voor gepensioneerden, tegenwoordig is het ontzettend populair om je eigen groenten, fruit en kruiden te kweken.

Lees verder

Groenste kamerplanten van 2022

Ontmoet de natuurjuweeltjes! planten zijn tegenwoordig niet alleen meer een leuke toevoeging aan je huis, maar zijn opgebloeid tot een volwaardig decoratief onderdeel van het interieur.

Lees verder

Zomerse suggestie: Bloemen plukken in de Zonnige Seizoenen!

Wat kan er nu aangenamer zijn dan gedurende de zomermaanden omringd te zijn door een overvloed aan bloeiende flora? Bij voorkeur zowel binnen als buiten. Het antwoord blijkt eenvoudiger dan voorheen gedacht: een zelfpluktuin of een fraaie rand van bloemen! Zelfs op je balkon kun je moeiteloos een bonte zee van bloemen creëren met behulp van enkele royale plantenbakken, waarmee je je eigen kosteloze boeketten kunt samenstellen.


Op zoek naar meer inspiratie?

Deel jouw favoriete product of aankoop

via #biezeninspiratie

Volg ons via