Zomertips (voor kinderen) om te genieten in je eigen achtertuin

De langverwachte zomervakantie is aangebroken, maar wellicht heb je geen reisplannen. Als het weer hier gunstig is, kan je ook volop genieten van het buitenleven in je eigen achtertuin, op je privébalkon of op het terras bovenop je huis. Bij ons tuincentrum in Beek en Donk vind je een uitgebreide selectie aan producten waarmee jij en je kinderen veel plezier kunnen beleven. Bovendien hebben we talloze creatieve ideeën om van je tijd in "Tuinesië" of op "Gran Balconia" een onvergetelijke vakantie-ervaring te maken!

 

Napoleon Phantom Rogue SE 425Napoleon Phantom Rogue SE 425

1. Ontspanning

Op een warme, lome dag is het goed toeven onder een parasol of schaduwdoek, languit in een uitklapbare strandstoel of een ligstoel, op een riante loungebank, in een zitzak of schommelend in de schommel of bungelend in een hangmat. Die laatste kun je ophangen tussen twee bomen of aan een hek en een paal van de veranda, maar kun je ook met handige standaard kopen. Ook helemaal hip: zo'n eivormige schommelstoel met standaard, waarin je heerlijk geborgen kunt ontspannen.

2. Waterplezier

Of je de kinderen nu laat helpen met de planten water geven, ze het water in de vogeldrinkschaal laat verversen, ze laat rennen onder de zwenksproeier op het gazon, spelen in een zwembadje of grote teil met badeendjes en een bal, emmertje en gieter... Met water beleeft iedereen plezier. Voor wie plek en budget heeft is een buitendouche ook een goed idee, net als een opbouwzwembad, al dan niet inclusief glijbaan. Een waterornament of fontein in de vijver zorgt voor een heerlijk verkoelend en ontspannend gevoel.

3. Spel & Creatie

Een potje bellenblazen is altijd goed voor heel veel fun! Als je een grasveld hebt kunnen de (klein)kinderen daar natuurlijk ballen, jeu-de-boules of croquet spelen, rondhoppen op een skippybal, hoelahoepen of op een vrolijk picknickkleed een stripboek lezen of puzzels maken. In een grote tuin kunnen ze ook een boomhut bouwen, een tipi van takken of een insectenhotel maken. Je kunt ook een kant-en-klaar vogelhuisje of insectenhotel kopen en de kinderen dat laten beschilderen met ecologische verf. En het vervolgens samen een mooi plekje geven.

4. Genieten van Eten

  • Leg een picknickkleed op het gazon, met bordjes, bekers en vrolijke servetten. Laat de kinderen zelf fruit plukken of snoeptomaatjes nemen. Als je nog geen aardbeienplanten in je tuin hebt, geen pot of hangmand met bessenstruiken of zelfgekweekte tomaten, neem de kinderen dan mee naar ons tuincentrum in Beek en Donk. Laat hen zelf een eetbare plant of struik uitkiezen, planten en verzorgen, om er later van te oogsten.
  • Als je eetbare bloemen hebt gezaaid of kruiden hebt staan in potten of in de borders, zoals goudsbloemen, bernagie, Oost-Indische kers, lavendel, rozemarijn of munt, knip dan samen de bloemen en blaadjes af en spoel ze onder de kraan. Hiermee kun je gezamenlijk boter of ijsjes maken. Vries enkele bloemen in in ijsblokjes of gebruik ze als decoratie voor een fruitige salade. Een frisse karaf water, limonade of ijsthee met takjes verse munt, citroenmelisse of citroenverbena erin zorgt voor een leuke en smakelijke touch. Hun drankjes kunnen ook opgefleurd worden met een parasolletje en een schijfje citroen en/of komkommer.
  • Steek een vuurkorf, vuurschaal of tuinfakkel aan en laat de kinderen marshmallows of worstenbroodjes roosteren boven het vuur. Houd hierbij uiteraard wel een waakzaam oog.

5. Tuinplezier (met Moestuin)

Voor jonge groene vingers is het natuurlijk fantastisch als ze hun eigen planten kunnen verzorgen.

  • Pak een ruime pot, een vierkante-meterbak of een plekje in de border en laat hen daar zelf planten en laten groeien wat ze willen. Of het nu om kruiden, tomaten, aardbeien of mooie bloemen gaat. Zorg voor verse potgrond of aarde.
  • Bij ons tuincentrum kun je speciaal tuingereedschap voor kinderen vinden, zoals handschoenen, gieters en schepjes.
  • Gemakkelijke moestuinplanten waarvan ze snel kunnen oogsten zijn onder andere sla, rucola, radijsjes, aardbeien en kruiden.
  • In juli kunnen ze nog snelgroeiende groenten en kruiden zaaien, zoals (veld)sla, rucola, basilicum, bieslook, radijs, snijbiet en wortels

Verhoog de vakantiesfeer met een windgong, kleurrijke tuinposter, sfeervolle lichtslingers, geurige en drijvende kaarsen of een vrolijk gekleurd buitenkleed. Doe inspiratie op bij ons tuincentrum in Beek en Donk. We wensen je een fantastische "thuisblijfvakantie" toe in je eigen achtertuin, op je eigen balkon en je privé(dak)terras.

Neem een ​​kijkje in ons tuincentrum

Hier kan je ons vinden
Hier kan je ons vinden

Biezen Tuincentrum

Biezenweg 2a

5741 SB Beek en Donk

Noord-Brabant

Plan je route

Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op me onze klantenservice of plaats een aanvraag!

Plaats je aanvraag

Bekijk ook

ga naar verkoeling voor hond
ga naar slangenwagens en haspels

Volg ons via