Bloembollen

Producten 1-24 van 572

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Lentekriebels met de bloembollen van Biezen

Wil je graag een kleurrijke, heerlijk geurende tuin? Plant dan bloembollen! Voor je het weet staat je tuin vol met tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen. Deze vier bloemen komen uit in het voorjaar en zorgen voor een echt lentegevoel. Naast Voorjaarsbloeiers zijn er ook Zomerbloeiers, die net wat later in het jaar uitkomen. Zoals dahlia’s, gladiolen, amaryllissen en begonia’s. Sommige van deze bloembollen zijn eenjarig en andere zijn meerjarig. Eenjarige bloembollen bloeien het eerste jaar na het planten op hun mooist en meerjarige bloembollen bloeien meerdere jaren achter elkaar goed. Bij Biezen vind je een ruim aanbod van bloembollen. Met al je vragen over bloeitijd, standplaats en waterbehoefte kun je terecht bij onze specialisten. Vraag het ze via de klantenservice of kom eens langs in ons tuincentrum in Beek en Donk nabij Gemert, Helmond, Nuenen en Eindhoven. Je koopt bij Biezen jouw favoriete bloembollen of bestel ze online en dan bezorgen wij ze bij jou thuis.

Voorjaarsbloeiers

Je kunt voorjaarsbloeiers planten van half september tot en met eind december, dus in het najaar. Ze vinden het fijn als de temperatuur onder de 10 graden is, maar ze houden niet van vorst. Plant ze dus altijd voor de eerste vorst. Eenmaal geplant, kunnen de eerste bloembollen alweer in januari tot bloei komen en dit duurt tot ongeveer het einde van het voorjaar. Aangezien voorjaarsbloeiers vaak meerjarige bloembollen zijn, heb je er ook de jaren erna nog steeds plezier van. Biezen heeft onder andere de Narcissus Paperwhite, Crocus Sativus, Galanthus Flore Pleno en Allium Purple Sensation.

Zomerbloeiers

Je kunt zomerbloeiers planten na de laatste vorst en in het voorjaar. Op z’n vroegst in april en tot uiterlijk half juni. Of eventueel al in maart, als je jouw bloembollen eerst binnen in een pot zet. In juni komen zomerbloeiers alweer tot bloei en dit duurt tot en met de herfst. Vaak zijn het eenjarige bloembollen, waardoor je vooral het eerste jaar kunt genieten van hun uitbundige bloei. Bij Biezen vind je onder andere veel Tulpen, zoals de Tulipa Orange Emperor, Tulipa White Parrot, Tulipa Golden Artist en Tulipa Pink Impression.

Eenjarig of meerjarig

We hebben het al even aangestipt, maar voorjaarsbloeiers zijn dus vaak meerjarige bloembollen en zomerbloeiers zijn meestal eenjarige bloembollen. Meerjarigen komen ieder jaar uit zichzelf weer op en hebben dan vaak nog meer bloemen dan voorheen. Je kunt deze bloembollen nadat ze zijn uitgebloeid gewoon in de grond laten zitten, net zoals je dat bij vaste tuinplanten doet. Eenjarigen zijn het eerste seizoen na het planten op hun best met veel bloemen en felle kleuren. Het volgende jaar komen ze ook nog weleens op, maar ze zijn dan een stuk minder uitbundig. Je kunt jouw eenjarige bloembollen ook ieder jaar opnieuw planten: haal dan de uitgebloeide bloembol uit de grond, bewaar deze op een koele en droge plek en plant hem opnieuw in het najaar.

Bloembollen verzorgen

Wanneer je eenmaal jouw favoriete bloembollen hebt uitgekozen, ga je ze planten. Hoe doe je dat?

Kies eerst waar je ze wilt planten: binnen of buiten, in je siertuin of een pot, als mix van soorten en kleuren of in groepjes bij elkaar. Vaak staan bloembollen het liefst op een zonnige plek of in de halfschaduw.

Gebruik wat verse potgrond, want daar zitten veel goede voedingsstoffen in. Graaf vervolgens op de door jouw gekozen plek een gat dat ongeveer twee keer de grootte en diepte van de bloembol is, of één groot gat voor meerdere bloembollen bij elkaar. Let hierbij ook altijd op de plantafstand tussen de verschillende bloembollen, die staat vaak aangegeven op de verpakking. Geef ze direct na het planten ruim water.

In het voorjaar of ‘s zomers komen de door jouw geplante bloembollen dan op. Hoe lang ze bloeien, is afhankelijk van de soort, het weer en de standplaats. Vaak staan ze tenminste zo’n 3 weken in volle bloei. Knip het blad en de steel pas af als ze zijn afgestorven en dus niet groen meer zijn, tot dan haalt de bloembol er namelijk nog voeding uit. Een uitgebloeide bloem kun je wel al eerder weghalen, omdat deze onnodige energie verbruikt.

Moet lukken, toch? Geniet lekker van jouw Narcissus Tête-à-Tête, Crocus Cream Beauty, Tulipa Queen of Night of Allium Globemaster.