Vogelvoer en -snacks

Producten 1-24 van 71

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Biezen heeft het beste voer voor alle vogels

Kanaries, papegaaien, parkieten: welke vogels je ook als huisdier hebt, het juiste voer vind je bij ons. Elke vogel heeft zo zijn eigen voedingsbehoeften en het is daarom belangrijk dat je voer geeft dat speciaal is samengesteld voor die soort. Heb je een tropische vogel? Geef dan dus ook Tropisch Vogelvoer. En Sierduivenvoer aan je sierduif, Tortelduivenvoer aan je tortelduif. Welk vogelvoer je ook nodig hebt, je vindt het bij Biezen. We hebben een ruim aanbod van volledige en aanvullende voeding. Je bestelt het makkelijk online en wij brengen het bij jou thuis.

Dierensuper Jumper Beek en Donk 

Biezen is aangesloten bij de formule van Jumper. Dit is een diersuper met winkels door heel Nederland en een uitgebreid assortiment aan diervoeding en dierbenodigdheden. Het filiaal in ons tuincentrum staat bekend als Jumper Beek en Donk. Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de scherpste prijzen. Niet gek dus, dat huisdiereigenaren uit de omgeving en onder andere de regio’s Laarbeek, Gemert en Helmond ons altijd weer weten te vinden. 

In onze Jumper staan de specialisten voor je klaar met hun ruime vakkennis. Zij kunnen je bijvoorbeeld vertellen welk voer een vink, sijs of valkparkiet graag eet en welke snacks ze lekker vinden. Wil je iets vragen, maar kun je niet langskomen? Geen probleem! Onze specialisten zijn ook bereikbaar via de klantenservice.

Van vogelzaad tot fruit en pinda’s

Terwijl vogels in het wild het moeten doen met de zaden die op dat moment te vinden zijn, is het aanbod voor vogels thuis een stuk uitgebreider en daardoor kunnen ze nog wel eens kieskeurig zijn. Zorg er dus voor dat jouw vogel alles opeet en niet alleen de zaden die hij het lekkerst vindt. Het is namelijk belangrijk dat hij alle voedingsstoffen binnen krijgt, onder andere voor zijn conditie en zodat zijn veren mooi en glanzend blijven. Wat je jouw vogel precies te eten kunt geven, is afhankelijk van de soort. Geef altijd voer dat speciaal is samengesteld voor de vogelsoort die jij hebt. Combineer daarnaast volledige met aanvullende voeding voor  een gevarieerde en complete maaltijd. 

  • Volledige voeding: dit is het basisvoer en bevat vrijwel alle voedingsstoffen die jouw vogel nodig heeft. Het is verkrijgbaar als vogelzaad en de precieze samenstelling daarvan hangt af van de vogelsoort. In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld speciaal Parkietenzaad.
  • Vogelgrit en maagkiezel: is onderdeel van het basisvoer en het zit daar soms zelfs al doorheen verwerkt. Maagkiezel zijn kleine steentjes en vogelgrit zijn fijn gemalen schelpen. Beiden bevorderen de spijsvertering door in de maag te helpen het voer fijn te malen. Ook bevat vogelgrit veel calcium, wat onder andere goed is voor het maken van eierschalen.
  • Eivoer: dit is een aanvulling op het vogelzaad. Het bestaat onder andere uit dierlijke en plantaardige eiwitten en diverse vitaminen en mineralen. Het is goed voor de groei en het is met name aan te raden om te geven tijdens de ruiperiode. Je strooit het eivoer zo’n 2 keer per week over het vogelzaad.
  • Aanvullende voeding: er zijn verschillende lekkernijen waarmee je jouw vogel kunt verwennen. Zoals speciale vogelsnacks, wat ongepelde pinda’s, insecten of verse voeding. Geef bijvoorbeeld eens een stukje aubergine, paprika, appel of banaan. Doe dit wel met mate en check altijd eerst of jouw vogel deze verwennerij mag, dat verschilt namelijk nog wel eens per vogelsoort. Biezen heeft bijvoorbeeld Snoepzaad en Vruchtzaad als lekkere snacks.

Vogelvoer in het assortiment van Biezen komt van topmerken, zoals Beaphar, Cede, ESVE, Konacorn en Vitakraft.

Wij staan klaar voor al jouw vogels 

Genoeg keuze dus als het aankomt op vogelvoer. Ga daarbij altijd uit van de vogelsoort die je als huisdier hebt, dus: kanarievoer voor kanaries, papegaaienvoer voor papegaaien en parkietenvoer voor parkieten. Toch kunnen we ons voorstellen dat je soms nog best wat hulp kunt gebruiken. Geen probleem! Onze specialisten staan voor je klaar met persoonlijk en deskundig advies. Kom eens langs bij Jumper Beek en Donk in ons tuincentrum of stel je vraag via de klantenservice.