Tuin- en plantenvoeding

Producten 1-24 van 189

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Bij Biezen vind je voeding voor al jouw planten, bloemen en gewassen

Je doet jouw kamerplanten, snijbloemen, siertuin en moestuin een plezier door ze af en toe eens wat extra voeding te geven. Dit bevordert de groei van jouw planten, bloemen en gewassen. Geef de voeding altijd tijdens de groeiperiode: die loopt van ongeveer maart tot oktober. De extra voedingsstoffen hebben ze juist dan hard nodig vanwege het groeien. Om erachter te komen welke voeding je nodig hebt, helpt Biezen je een handje. We geven antwoord op vragen zoals: Waarom geef je voeding? Wanneer geef je voeding? Hoeveel voeding geef je? Welke voeding kun je het beste geven? In ons uitgebreide assortiment vind je verschillende soorten voeding van de topmerken DCM en EcoStyle. We hebben onder andere biologische voeding. 

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Kijk dan altijd eerst even op de verpakking van het product. Daar staat duidelijk op vermeldt voor welke plant, bloem of gewas de voeding bedoeld is. Ook staat er vaak hoeveel voeding je kunt geven en wanneer. Natuurlijk kun je daarnaast altijd terecht bij onze specialisten. Zij geven je graag persoonlijk en deskundig advies via de klantenservice of in ons tuincentrum in Beek en Donk nabij Laarbeek, Helmond en Gemert. Je bestelt alle voeding die je nodig hebt makkelijk online en wij bezorgen het bij jou thuis. 

Voeding voor je kamerplanten

Naast dat het de groei bevordert, is voeding voor kamerplanten ook goed voor bijvoorbeeld de stevigheid van de stam, groene kleur van de bladeren en ontwikkeling van de bloemen. Je geeft jouw kamerplant, zoals een Gatenplant, Palmlelie of Geldboom, voeding tussen maart en oktober. Dit is het groeiseizoen. Geef bijvoorbeeld de universele voeding van DCM Vloeibare Meststof voor zowel groene als bloeiende kamerplanten. Of geef voeding die speciaal is ontwikkeld voor een plantensoort zoals Orchideeën, Bonsais of Palmen. Ook vind je bij Biezen DCM Bladglans die de bladeren laat glanzen en stofafzetting voorkomt. Hoeveel voeding je geeft, hangt af van hoe hard jouw plant groeit en waar hij staat. Snelle groeiers zoals een Bananenplant krijgen graag wat meer dan langzame groeiers zoals een Sansevieria. Planten die verder van het raam staan, groeien daarnaast langzamer en hebben dus minder voeding nodig. Kijk ook altijd even welke aanbevolen hoeveelheid er op de verpakking staat en geef nooit meer dan dat. Tijdens de winter, wanneer je jouw plant net hebt verpot of als jouw plant last heeft van ongedierte dan kun je hem het beste geen voeding geven. 

Voeding voor je snijbloemen

Voeding zorgt ervoor dat de kleur, vorm en geur van jouw boeket zo lang mogelijk goed blijft. Je voegt de snijbloemenvoeding toe aan het water in de vaas. Om ervoor te zorgen dat een zo groot mogelijk oppervlak van de steel het water en de voeding kan opnemen, snijd je de bloemstelen schuin af. Bekend is dat het leven van snijbloemen die in een vaas met voeding worden gezet met wel zo’n 60% wordt verlengd ten opzichte van snijbloemen die alleen in water staan. Zo gaat jouw boeket dus zeker een tijdje mee! Er bestaat zowel voeding in poedervorm als vloeibare vorm. Biezen heeft onder andere Chrysal Clear Flower Food. Deze voeding bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van de knoppen en bloemen. Ook houdt het de steel en bladeren stevig en mooi groen. Het fijne aan deze snijbloemenvoeding is dat het kleurloos mengt met het water en geurloos is.

Voeding voor je siertuin

In de grond van onze tuin zitten vaak niet voldoende voedingsstoffen. Vandaar dat het goed is om de planten in jouw siertuin bij te voeden. Naast dat ze hier beter van zullen gaan groeien, worden ze ook weerbaarder tegen ziektes, plagen en ongedierte. Bemest je planten in het voorjaar en herhaal dit vervolgens tijdens het groeiseizoen dat loopt van ongeveer maart tot oktober. Welke voeding precies geschikt is voor jouw siertuin, hangt af van de planten die er staan: iedere plant heeft namelijk zo zijn eigen lievelingsgrond en heeft dus andere voedingsbehoeften. Biezen heeft bijvoorbeeld DCM Vivimus Universeel en EcoStyle Tuinmest. Deze universele tuinplanten voeding kun je in de hele tuin gebruiken voor zowel planten, gras als bomen. Daarnaast hebben DCM en EcoStyle voeding voor specifieke planten zoals: Zomerbloeiers, Vaste Planten, Mediterrane Planten, Klimplanten, Rozen & Bloemen. Andere handige voeding is bijvoorbeeld DCM Vitasilica Lavameel en EcoStyle Lavameel dat de weerbaarheid van de siertuin verbeterd en goed werkt tegen ongedierte.

Voeding voor je moestuin

In een moestuin wordt intensief getuinierd. Je haalt er vaak wat uit of plant er wat bij en er staan dus relatief veel jonge gewassen. Juist een moestuin kan dus wel wat extra voeding gebruiken. Geef de groenten, kruiden en het fruit in jouw moestuin op zo’n 2 momenten per jaar voeding. Je geeft dit de eerste keer rond maart en de tweede keer rond juni. Wanneer de oogstperiode er bijna op zit, minder je met de voeding. Tenzij je natuurlijk nog veel winterteelt hebt. Welke voeding je nodig hebt en hoeveel je moet geven, hangt af van het gewas. Je hebt bijvoorbeeld kleine eters zoals peulvruchten en keukenkruiden of grote eters zoals koolsoorten en aardbeien. Bij Biezen vind je EcoStyle Moestuin. Deze voeding is speciaal voor moestuinen en zorgt voor een gezonde bodem en een hogere opbrengst. Of je kunt DCM Meststof Universeel gebruiken, die is volledig organisch en kan dus goed worden gebruikt in de moestuin. Daarnaast hebben wij van dit merk de voeding DCM Vloeibare Meststof Tomaten, DCM Vloeibare Meststof Groenten & Kruiden - Tuinplanten voeding.