Vis

Producten 1-24 van 309

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Biezen heeft het juiste voer voor elke vis 

Iedere vis heeft zo zijn eigen voedingsbehoeften en eetgewoonten. Welk voer je het beste kunt geven, is afhankelijk van de soort vis die je hebt. Ook hangt het samen met of je vis binnen in een aquarium of buiten in een vijver zwemt. Biezen heeft een ruim aanbod aan vissenvoeding met korrels, vlokken, sticks en pellets. Voor onder andere steuren, karpers, cichliden, tropische vissen en guppy’s. Zo zit er voor elke vis wat tussen, dus ook voor die van jou! Bij Biezen bestel je makkelijk online het juiste voer voor jouw vis en wij brengen dit bij jou thuis. 

Jumper Beek en Donk

Biezen is aangesloten bij de formule van diersuper Jumper. Het filiaal in ons tuincentrum heet Jumper Beek en Donk en heeft een uitgebreid assortiment aan diervoeding en dierbenodigdheden. Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de beste prijs. Vandaar dat huisdiereigenaren uit de omgeving en onder andere de regio’s Laarbeek, Helmond en Gemert ons altijd weer weten te vinden.

Heb je vragen of wil je gewoon graag wat meer weten, bijvoorbeeld over vissenproducten? Dat kan! Onze specialisten staan voor je klaar met hun ruime vakkennis. Je vindt ze in onze Jumper of stel je vraag via de klantenservice.

Alles voor vijvervissen en aquariumvissen 

Je kunt jouw vis het beste 1 of 2 keer per dag een klein beetje eten geven. Ook voor je vis is gevarieerde voeding goed, mede zodat hij niet gewend raakt aan maar 1 soort voer. Denk aan korrels, vlokken, sticks en pellets. De grootte van je vis is bepalend voor de grootte van het voer. Kies dus een kleine korrel of vlok voor een kleine vis en een grotere voor een grote vis. Ook zit er een verschil tussen aquariumvoer en vijvervoer, dus geef jouw vis de voeding die past bij waar hij leeft.

Het juiste vissenvoer is belangrijk voor de gezondheid van je vis en zijn kleurenpatroon. Om erachter te komen welke voeding dat is, geven wij je wat tips waar je op kunt letten: 

  • Vissoort: iedere vis heeft zo zijn eigen voedingsbehoeften. Vissen kunnen vleeseters, planteneters of alleseters zijn. Vraag jezelf dus eerst af wat jouw vis is. Daarnaast is er speciaal voer voor iedere vissoort. In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld cichlide korrels, steurvoer, tropisch granulaat en guppyvoer.
  • Eetgewoonten: er kan een onderscheid worden gemaakt tussen waar vissen hun voer eten. Terwijl de een ervoor naar boven zwemt, zwemt de ander ervoor naar beneden. Sommige vissen eten namelijk aan het wateroppervlak en anderen juist van de bodem. Wij hebben daarom zowel visvoer dat blijft drijven als visvoer dat zinkt.
  • Hoeveelheid: het is belangrijk om jouw vis de juiste hoeveelheid voeding te geven. Vaak is een klein beetje voer 1 of 2 keer per dag al voldoende. ‘s Zomers kun je jouw vis vaak wel wat meer geven dan ‘s winters, omdat hij dan meer verteert en zo reserves opbouwt voor de winter. Houd in de gaten of jouw vis zijn eten binnen zo’n 5 minuten op heeft. Zo niet, dan geef je hem te veel en kun je het overige voer het beste weghalen zodat het de waterkwaliteit niet aanpast.

Ons vissenvoer is van de beste merken, zoals ons eigen Biezen huismerk en het topmerk Tetramin.

We staan klaar voor al jouw vissen

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het achterhalen van de voedingsbehoeften en eetgewoonten van jouw vis? Dat kunnen wij ons voorstellen! Kom eens langs bij Jumper Beek en Donk in ons tuincentrum. Onze specialisten staan daar voor je klaar met persoonlijk en deskundig advies. Of stel ze jouw vraag via de klantenservice.