Bloeiende kamerplanten

1 product

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Fleur je interieur op met de bloeiende kamerplanten van Biezen 

Met planten vrolijk je jouw huis op en bloeiende kamerplanten creëren in het bijzonder een gezellige sfeer door hun vele soorten en kleuren bloemen. Ze verlangen de nodige verzorging, maar als je ze de juiste aandacht geeft kun je vaak lang van ze genieten. Maak je vooral geen zorgen, want ook jij kan dit! En natuurlijk staan de experts van Biezen altijd voor je klaar om je te helpen bij het kiezen en verzorgen van jouw bloeiende kamerplant. Bestel jouw favoriet makkelijk online in onze webshop en wij brengen deze vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis.

Verzorgingstips voor bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten kunnen onderling veel van elkaar verschillen: natuurlijk wat betreft bladeren en bloemen, maar ook qua grootte en bloeiperiode. Je kunt kleurrijke combinaties maken van planten met verschillende bloemkleuren of combineer ze juist met groene kamerplanten. Om het beste uit jouw bloeiende kamerplanten te halen, hebben wij een aantal verzorgingstips voor je: 

 • De juiste standplaats is heel belangrijk voor een bloeiende kamerplant. Op een lichte plek met indirect zonlicht komen ze het best tot hun recht. Je hebt dan de grootste kans op veel prachtige bloemen waar je lang van kunt genieten.
 • De waterbehoefte hangt samen met de fase waarin de plant zich bevindt: tijdens de bloeiperiode krijgt hij graag wat meer water dan in zijn rustperiode. Ook vindt hij lekker om op zijn tijd een sproeibeurt te krijgen. Geef bij voorkeur lauw water.
 • Wanneer een bloem is uitgebloeid, kun je deze het beste meteen verwijderen. Er blijft anders onnodig veel energie naar deze bloem gaan, terwijl je door hem weg te halen de plant juist stimuleert om nieuwe bloemen te maken. 

Favoriete bloeiende kamerplanten

Hoewel deze planten verschillende bloeiperioden hebben - van eenmalig tot meermalig en zelfs jaarrond - kun je altijd van ze genieten: of het nou is van de bloemen of alleen van hun bladeren. Om je keuze wat makkelijker te maken, hebben we onze favoriete bloeiende kamerplanten en hun meest kenmerkende eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten? Klik dan op hun naam.

 • Phalaenopsis - ook wel Vlinderorchidee is toch wel één van de mooiste en meest sierlijke bloeiende kamerplanten. Je kunt er ook nog eens extra lang van genieten, want zijn bloemen bloeien het hele jaar! 
 • Begonia Elatior - is geliefd door zijn uitbundige bloemen die in verschillende kleuren voorkomen. De Begonia komt het best tot zijn recht op een lichte plek met indirect zonlicht. 
 • Bromelia - kent veel verschillende soorten die allemaal stevige groene bladeren hebben waar een bijzondere en felgekleurde bloem hoog bovenuit steekt.
 • Cyclaam - ook wel Alpenviooltje heeft verschillende bloemkleuren en staat in tegenstelling tot veel andere bloeiende kamerplanten juist liever op een wat koelere plek.
 • Anthurium Andreanum - beloont je het hele jaar door met glimmende bloemen waarvan met name de roze op Flamingo’s lijken, vandaar de leuke bijnaam Flamingoplant.
 • Spathiphyllum - ook wel Lepelplant wordt zo genoemd door de vorm van zijn witte bloemen die mooi afsteken tegen zijn donkergroene bladeren. Super handig is dat hij in tegenstelling tot veel andere planten niet zo gevoelig is voor te veel water! 
 • Medinella Magnifica - trekt de aandacht met zijn trossen bloemen die niet naar boven maar juist naar beneden groeien. Het is één van de weinige bloeiende kamerplanten waar je je geen zorgen hoeft te maken omdat de bloemen hangen.
 • Kalanchoe - kent veel verschillende soorten die allemaal vlezige bladeren hebben. Je hoeft deze plant maar weinig water te geven, omdat hij het vocht opslaat in zijn bladeren.
 • Stephanotis Floribunda - ook wel Bruidsbloem is prachtig en ruikt ook nog eens heerlijk! Het is een slingerplant die je kunt leiden of volledig de vrije loop kunt laten. 
 • Aeschynanthus - kent veel verschillende soorten, van de Monalisa en Pink Polka tot de Rasta en Twister. Toch hebben zij één ding gemeen en dat zijn hun bloemen in de vorm van lipstick, vandaar de leuke bijnaam Lipstickplant.

Wij staan voor je klaar 

Wil je graag nog wat meer advies over welke kamerplant bij je past en hoe je deze het beste kan verzorgen? Onze experts van de klantenservice geven je graag persoonlijk advies!  Zowel online als in ons tuincentrum in Beek en Donk, nabij Helmond en Gemert. Zelfs wanneer je jouw plant al een tijd in huis hebt, blijven we natuurlijk voor je klaar staan met handige verzorgingstips.