Ben je op zoek naar een makkelijke kamerplant? Biezen Tuincentrum heeft een uitgebreid assortiment met kamerplanten die echt iedereen kan verzorgen. Ideaal voor mensen die weinig thuis zijn, omdat je van gemak houdt of voor op een kantoor. Bekijk hieronder ons assortiment binnenplanten en mocht je nog extra vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice.

Makkelijke kamerplanten

Producten 1-24 van 563

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Kamerplanten die echt iedereen kan verzorgen

Je hebt geen tijd of groene vingers, bent weinig thuis of gewoon omdat je van gemak houdt: makkelijke kamerplanten zijn voor veel van ons een uitkomst. Een klein beetje aandacht is al genoeg voor ze en zo heb jij toch wat groene gezelligheid in huis! Je kunt ze dus vooral lekker hun eigen gang laten gaan. En zo makkelijk als dat deze planten zijn, zo makkelijk bestel je ze ook online bij Biezen. Kies jouw favoriet uit ons uitgebreide assortiment aan makkelijke kamerplanten en wij brengen deze vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis.

Getipt door Biezen: de makkelijkste kamerplanten 

Cactussen en vetplanten staan erom bekend erg onderhoudsvriendelijk te zijn. Mede doordat ze het vocht opslaan in hun vlezige bladeren, stengels of wortels en daarom maar weinig water nodig hebben.  Zoals de Aloë, met als bekendste de Aloë Vera van wie het sap veel in cosmetica wordt gebruikt. Deze vetplant slaat het water op in zijn geleiachtige bladeren en daarom hoef je hem ‘s zomers maar zo’n één keer per 2 weken ‘s winters zelfs maar één keer per 4 weken water te geven. Ben je benieuwd of een cactus of vetplant iets voor jou is? Bekijk dan onze categorie Cactussen en vetplanten.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer makkelijke kamerplanten en wij tippen ze je hieronder! Klik op hun naam als je meer over ze wilt weten. 

 • Kentiapalm - is een sterke palm die het in tegenstelling tot veel andere palmen juist ook goed doet op een wat meer schaduwrijke plek. Met zijn geveerde bladeren creëert hij een tropische sfeer én zorgt hij voor een betere luchtkwaliteit bij jou thuis.
 • Monstera - zoals de Gatenplant verlangt weinig verzorging en heeft een hoge sierwaarde door zijn grote bladeren met kenmerkende gaten. Hij komt goed tot zijn recht op een schaduwrijke plek en heeft maar weinig water nodig.
 • Dracaena - kent veel verschillende soorten en is misschien wel één van de makkelijkste kamerplanten aller tijden. Hij heeft ‘s zomers genoeg aan zo’n één keer per 2 weken wat water en ‘s winters kun je dit zelfs terugbrengen naar één keer per 4 weken. Ook stelt hij niet echt eisen aan zijn standplaats, hij doet het zowel goed op een lichte als schaduwrijke plek.
 • Pannenkoekenplant - heeft weinig onderhoud nodig en groeit snel. Plaats hem op een lichte plek met indirect zonlicht en hij beloont je met veel nieuwe bladeren. Ook kan je de Pannenkoekenplant goed en makkelijk stekken.
 • Sansevieria - of Vrouwentong is ooit verkozen als dé studentenplant en is onverwoestbaar. Het is dus eerder knap als je deze plant niet in leven weet te houden. Hij komt goed tot zijn recht op een lichte of schaduwrijke plek en heeft maar weinig water nodig, omdat hij het vocht opslaat in zijn stevige bladeren. 
 • Ficus - doet lekker zijn eigen ding, zolang je er maar voor zorgt dat zijn grond altijd licht vochtig is. Hoewel hij zowel op een lichte als schaduwrijke plek kan staan, geldt in het algemeen dat hoe lichter zijn standplaats is hoe meer nieuwe bladeren hij zal krijgen.
 • Yucca - is een sterke plant met stevige bladeren en een flinke stam. Je ziet aan hem dat hij echt wel tegen een stootje kan. Geef hem zo’n één keer per 2 weken water. Twijfel je over de waterbehoefte van jouw Yucca? Check dan eens de onderkant van zijn stam, als die wat zacht is kun je hem wat minder water geven. 
 • Zamioculcas - stelt weinig eisen aan zijn standplaats, al zal hij wel sneller groeien op een lichtere plek. Ook heeft hij maar weinig water nodig. Voor de Zamioculcas geldt zeker liever een keer te weinig dan te veel water. 

Wel de lusten, niet de lasten

Wanneer is een plant eigenlijk makkelijk? Bij Biezen vinden wij een plant makkelijk wanneer hij niet zoveel vraagt en ook goed tegen een stootje kan. En dat is niet maar één soort, het is juist een bonte verzameling van verschillende soorten: van Dracaena’s en Sanseveria’s tot allerlei cactussen en vetplanten. Onderling kunnen makkelijke kamerplanten dus veel verschillen, maar wat ze kenmerkt is; 

 • Ze hebben weinig verzorging nodig en het onderhoud neemt weinig tijd in beslag.
 • Ze zijn sterk en kunnen wel wat hebben. Niet erg dus, als je ze wel eens vergeet. 
 • Ze stellen minder hoge eisen aan hoe vaak ze water nodig hebben en hoeveel. 
 • Ze doen het goed op verschillende standplaatsen, van zonnig tot meer schaduwrijk.  
 • Ze behouden lang hun sierwaarde.

Wij helpen je de kamerplant te vinden die bij jou past 

Wil je zeker weten dat de kamerplant die jij kiest past bij hoeveel tijd voor, kennis van of zin in groene gezelligheid jij hebt? Onze experts van de klantenservice vertellen je graag waarom onze makkelijke kamerplanten nou zo makkelijk zijn! Of kom eens langs in ons tuincentrum in Beek en Donk, nabij Helmond, zodat je ze zelf eens kunt bekijken.