Grote kamerplanten

Producten 1-24 van 146

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Groot, groter, grootst met de kamerplanten van Biezen

Waarom klein beginnen als het ook groot kan? Creëer een botanische sfeer met onze grote kamerplanten en maak zo een urban jungle van jouw huis! Het zijn echte eye-catchers, waar je letterlijk en figuurlijk niet omheen kan. Geliefd om hun formaat en de sierwaarde van hun grote bladeren. Bij Biezen bestel je jouw favoriete grote kamerplant snel in onze webshop. Wij brengen hem dan vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis. Makkelijker kan niet, toch? Geen gesjouw of passen en meten in de auto, gewoon zonder problemen jouw grote plant in huis.

De grote aanraders van Biezen

Met een grote kamerplant maak je indruk, maar dat is niet het enige; veel grote planten, waaronder diverse Ficussen en Palmen, werken ook sterk luchtzuiverend en kunnen dus de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid in huis verbeteren. Daarnaast zorgt groen in huis - of op kantoor! - voor een rustgevende sfeer en met name grote planten kunnen stressverlagend werken en zo de productiviteit en creativiteit verhogen. Zo’n groene blikvanger is dus ook nog eens heel nuttig!

 

Welke grote kamerplant past bij jou? Wij raden je hieronder wat van onze favorieten aan. Klik op hun naam als je meer wilt weten. 

  • Kentiapalm - bestaat uit meerdere hoge palmen en valt op door zijn grote, geveerde frisgroene bladeren. Hij verlangt weinig verzorging en terwijl jij lekker geniet van de tropische sfeer die hij creëert, zuivert de Kentiapalm voor jou de lucht. 
  • Monstera - of Gatenplant kan flinke bladeren krijgen en groeit zowel omhoog als naar de zijkant waardoor hij erg groot kan worden. Het is een makkelijke plant die vooral lekker zijn eigen gang gaat, zolang jij hem maar genoeg ruimte geeft om te kunnen groeien.
  • Strelitzia - ontleent zijn sierwaarde met name aan zijn grote veerachtige bladeren. Af en toe zitten er wat scheuren in het blad, maar dat is niets om je zorgen over te maken. Plaats hem op een lichte plek, geef hem regelmatig water en geniet van deze prachtige eye-catcher! 
  • Yucca - is een stoere plant met een flinke bruine stam en stevige, langwerpige groene bladeren. Je ziet aan hem dat hij wel tegen een stootje kan en hij is dan ook zeker de moeilijkste niet. Hij heeft maar weinig water nodig en doet het goed op een lichte plek.
  • Bananenplant - verlangt de nodige verzorging, maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Staat hij lekker licht, dan zullen er vanuit het midden nieuwe bladeren groeien en die kunnen flink groot worden. Ook krijgt een Bananenplant vaak stekjes, zodat jij van iets kleins weer iets groots kan maken! 

Welke grote kamerplant past bij jou binnen?

Wanneer je graag een grote plant voor binnen wilt, is het goed om je vooraf af te vragen welke goed bij jou past. Natuurlijk qua formaat, maar ook zeker wat betreft verzorging en stijl.

  • Formaat: een plafond is vaak zo’n 240 à 250 cm hoog. Is dit ook bij jou het geval, dan adviseren wij je een plant van maximaal 200 cm hoog. Er komen namelijk altijd nog wel wat centimeters bij, zoals die van de pot of van het tafeltje of krukje waar je hem op kan zetten. En natuurlijk moet de plant de ruimte hebben om te groeien.
  • Verzorging: de verzorging van een grote plant is in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht helemaal niet zo ingewikkeld of tijdrovend. Ook grote kamerplanten kun je vaak lekker hun eigen gang laten gaan, zolang je ze maar voldoende water geeft en op de juiste plek neerzet. Let er bij het kiezen van de standplaats op dat het raam tenminste 20 cm hoger is dan de plant, zodat hij ook bovenop voldoende licht krijgt. 
  • Stijl: Grote planten komen in allerlei soorten, van de Strelitzia en Yucca tot de Kentia- en Goudpalm. Voor ieder wat wils dus. Wil je bijvoorbeeld een tropische sfeer creëren met een palm? Of juist een statement maken met een grote Yucca of Dracaena? Je kunt ook gaan voor de grote, bijzonder bladeren van de Olifantsoor of Gatenplant.

Ontdek de voordelen van een grote kamerplant

Weet je inmiddels welke grote plant bij jou binnen past, bestel hem dan in onze webshop. Anders denken wij graag met je mee, aangezien het flink bepalend is voor je interieur! Onze experts van de klantenservice geven je graag hun tips & tricks voor grote kamerplanten. Of kom ze eens in het echt bekijken in ons tuincentrum in Beek en Donk nabij Helmond, Veghel, Uden en Gemert. Tenslotte ervaar je dan pas echt hoe groot deze planten zijn. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0492 - 46 13 10 of stuur een e-mail naar klantenservice@biezen.nl.