Zaden

Producten 1-24 van 519

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Je zaait het zelf met de zaden van Biezen

Wil je graag jouw eigen bloemen, kruiden, groenten of vruchten kweken? Wij raden het je zeker aan, want het is hartstikke leuk om te doen. Ook samen met je kinderen! Je maakt de groei van zo’n zaadje mee en kunt heerlijk genieten van eigen oogst. Of je er nou voor het eerst mee aan de slag gaat of al wat meer ervaren bent, Biezen heeft voor ieder wat wils. Van bloemenzaden tot kruidenzaden, groentezaden en vruchtenzaden. Ook hebben we diverse biologische zaden. Je kunt onze zaden binnens- en buitenshuis zaaien: in je tuin of in een pot voor op je balkon of vensterbank. Veel ruimte hoeft het niet in te nemen. Vaak is de zaaiperiode, standplaats, bloeitijd en waterbehoefte afhankelijk van de soort zaden. Je vindt hierover meer op de verpakking of vraag het onze specialisten. Bijvoorbeeld via de klantenservice of kom eens langs bij De Biezen Beek en Donk. Ons tuincentrum ligt vlakbij onder andere Laarbeek, Helmond en Gemert. Koop daar jouw favoriete zaden of bestel ze online en dan bezorgen wij ze bij jou thuis. Je kunt lekker losgaan, want zaden zijn als ze koel, droog en donker worden bewaard wel zo’n 1 tot 3 jaar houdbaar.

Bloemenzaden

Ons bloemenzaad maakt van jouw tuin een kleurrijke en vrolijke boel. Je vindt bij Biezen bloemenzaad voor eenjarige, tweejarige of meerjarige bloemen. De beste zaaiperiode is het voorjaar, van ongeveer maart tot en met mei. Plant de zaden goed in de aarde en zorg voor wat afstand ertussen, zodat de bloemen bij het groeien niet in de verdrukking komen. Vaak komen de eerste bloemen al binnen een paar weken tot bloei. Biezen heeft zowel bloemenzaad voor één plantensoort als gemengd bloemenzaad. Zoals ons bloemenzaad voor diverse Afrikaantjes waaronder de Petite Yellow, Orange Flame en Rusty Red. Deze bloemen doen het goed in borders, potten of bakken en kunnen goed tegen droogte. Ook hebben we meerjarige Vergeet-me-nietjes die al in het voorjaar je tuin opvrolijken. Daarnaast hebben we het eenjarige Mengsel Bloemenweide. Naast de diversiteit, is het leuke hieraan dat deze bloemen bijen en vlinders aantrekken.

Kruidenzaden

Hoe lekker is het om je eigen kruiden te kweken? Je geeft je gerechten daarmee net dat beetje extra. Denk bijvoorbeeld aan Dille, waarvan wij biologisch geteelde zaden hebben van het merk Sluis Garden. Vaak wordt dille gecombineerd met vis. Rozemarijn is lekker bij braden en bakken. Ook hebben we Peterselie dat als smaakversterker en versiering kan worden gebruikt. Van het snelgroeiende Tuinkers kunnen zowel de blaadjes als stengeltjes rauw worden gegeten. Ook hebben wij van het merk Baltus Herb Festival: dit is een combinatie van zeven verschillende kruiden waaronder koriander, basilicum en tijm. Je kunt kruiden het beste zaaien in het late voorjaar, dus van maart tot en met mei. Vaak staan ze het liefst op een zonnige plek. Als je verschillende kruiden zaait, let dan wel op of ze naast elkaar kunnen staan en wat de zaaiafstand is. Je wilt namelijk geen kruisbestuiving hebben, want dan zou je oogst nog wel eens kunnen mislukken.

Groentezaden

Een eigen moestuin verzorgen klinkt misschien lastig maar dat is het zeker niet. Met de groentezaden van Biezen heb je zo een gevarieerde moestuin. Geniet van het ermee bezig zijn en natuurlijk van je oogst, want hoe lekker is het om je eigen geoogste groenten te gebruiken in bijvoorbeeld een salade. Zorg er voordat je gaat zaaien voor dat de grond onkruidvrij is en spit de grond goed om, zodat de bovenste laag los komt. Je kunt het beste zaaien vanaf februari of maart en doe dit op een zonnige plek. De verzorging hangt af van het groentezaad. Biezen heeft onder andere biologisch geteelde zaden voor Winterprei, die je tot het einde van de winter kunt oogsten en daarna nog lang kunt bewaren. Of zaden voor Paprika California Wonder, waarbij de vrucht van groen naar rood kleurt en je per plant vaak wel 10 vruchten kunt oogsten! Onze biologische zaden voor Krop- of Botersla zorgen binnen korte tijd voor een mooie krop, net zoals onze zaden voor Andijvie Eminence.

Vruchtzaden

Ook leuk voor in je moestuin zijn vruchtenzaden. Je kunt ze vaak gewoon bij je groenten zaaien, zolang je maar oplet welke afstand ertussen de zaden moet zitten en of ze direct naast elkaar kunnen staan. Bij Biezen vind je allerlei vruchtenzaden, zoals Aardbei Temptation. Uit deze zaden komen middelgrote, zoete aardbeien. Je kunt deze aardbeien naast in je moestuin ook kweken in hangpotten. Of ga voor onze biologisch geteelde zaden voor Komkommer Sonja, die leveren je komkommers van zo’n 30 cm op. Daarnaast hebben we zaden voor Tomaat Cerise. Je kunt hierbij een flinke oogst verwachten van kleine, donkerrode kerstomaatjes. Ze zijn erg zoet van smaak en lekker voor in bijvoorbeeld pasta’s. Een andere bijzondere vrucht waarvoor wij zaden hebben is de Artisjok Violet de Provence. Het is een meerjarige plant waarbij je de bloemen nog voordat ze uitkomen oogst als groente.