Grond- en bodemproducten

Producten 1-24 van 63

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Biezen legt je uit wanneer je potgrond, tuinaarde of bodembedekkers gebruikt

Met de juiste ondergrond zorg je ervoor dat jouw tuin en planten goed tot hun recht kunnen komen. Je gebruikt voor planten altijd potgrond of tuinaarde en daarnaast zijn er diverse bodembedekkers waaronder houtsnippers, stenen en hydrokorrels. Biezen legt je uit wanneer je wat gebruikt en geeft antwoord op vragen zoals: Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde? Wanneer gebruik je potgrond? Wanneer gebruik je tuinaarde? Welke soorten bodembedekkers zijn er en waar zijn ze goed voor? Wat zijn hydrokorrels en waarvoor kun je die gebruiken?

Ons uitgebreide assortiment bestaat uit verschillende soorten potgrond, tuinaarde, bodembedekkers en hydrokorrels voor binnen- en buitenplanten. Van topmerken zoals DCM, EcoStyle en Pokon. Heb je een vraag over onze producten of wil je graag wat advies over wat het beste is voor jouw tuin en planten? Neem dan contact op met onze specialisten via de klantenservice of kom eens langs in ons tuincentrum in Beek en Donk nabij Helmond, Gemert en Laarbeek. Alles dat je nodig hebt, kun je makkelijk online bestellen en wij bezorgen het dan bij jou thuis.

Potgrond en tuinaarde 

Potgrond en tuinaarde zijn beide mengsels. Tuinaarde is altijd een mengsel van tuinturf en compost. Potgrond is een mengsel van verschillende natuurlijke grondstoffen en voedingsstoffen zoals veen, kokos, meststoffen en kalk. Wanneer je wat gebruikt, leggen we je hieronder uit: 

  • Potgrond: houdt water, licht en zuurstof goed vast waardoor planten zich snel kunnen ontwikkelen. Het verbetert de bodemstructuur en stimuleert de inworteling van de planten. Aangezien er veel voedingsstoffen in zitten, hoeven planten die in nieuwe potgrond staan de eerste maanden niet te worden bijgevoed. Je kan universele potgrond gebruiken of potgrond voor een specifieke tuin of plant. Bijvoorbeeld DCM Turf voor de aanleg van een siertuin of gazon en DCM Vivimus Universeel voor het aanplanten van onder andere bomen, hagen en struiken. DCM Ecoterra heeft potgrond voor specifieke planten zoals de orchidee, bonsai, en palm. Daarnaast is er DCM Groenten en Kruiden speciaal voor in een moestuin. Potgrond kan je zowel binnens- als buitenshuis gebruiken in plantenbakken, -potten en borders.
  • Tuinaarde: zoals de naam al verraadt, gebruik je tuinaarde buiten. Je mengt het met de grond in je tuin. Het grote verschil met potgrond is dat tuinaarde een hogere zuurgraad heeft en dus vooral geschikt is voor planten die van een wat zuurdere bodem houden. Het is ook mogelijk om wat potgrond bij de tuinaarde te doen. Dat zorgt voor een extra vruchtbare bodem en bevordert de groei van jouw planten en bloemen. 

Bodembedekkers

Je hebt diverse bodembedekkers. Bijvoorbeeld houtsnippers, boomschors, stenen, cacaodoppen en hennepstrooisel. Ook verschillende planten kunnen dienen als bodembedekker. Zoals de Euonymus Emerald Gold en Euonymus Emerald Gaiety. Bodembedekkers zijn een handige en natuurlijke oplossing om onkruid te voorkomen. Het onkruid krijgt door de bodembedekking maar weinig licht en daardoor zullen de zaden niet snel ontkiemen. Ook houden sommige bodembedekkers waaronder houtsnippers en boomschors vocht vast. Dit beschermt de planten enerzijds tegen droogte en anderzijds tegen te veel regen. Planten kunnen namelijk zelf vocht halen uit de bodembedekking of de bodembedekker neemt het overtollige vocht voor ze op. Daarnaast zijn bodembedekkers decoratief. Gebruik ze bijvoorbeeld in bloempotten, plantenbakken, perken of borders. Maak er een pad van of leg ze onder een speeltoestel, waar zoiets als hennepstrooisel ook nog eens een val kan breken. Bij Biezen vind je onder andere DCM Sierschors, DCM Dennenschors en DCM Cacaodoppen

Hydrokorrels

Hydrokorrels zijn eigenlijk gewoon klei balletjes. Ze absorberen water en nemen overtollig water op uit de grond en wortels van de plant. Dit verkleint de kans op wortelrot. Ook kan de plant wanneer hij daar behoefte aan heeft zelf water uit de hydrokorrels halen. Met hydrokorrels kan jouw plant dus goed zijn eigen waterhuishouding regelen en zorgt hij er zelf voor dat hij altijd precies genoeg water krijgt. Jij hoeft hem alleen maar eens in de zoveel tijd een flinke scheut water te geven. De rest regelt hij zelf. Erg makkelijk dus die hydrokorrels. Je kunt ze ook nog eens eindeloos lang blijven gebruiken, omdat hydrokorrels zelf geen voedingsstoffen bevatten. Ze zijn geschikt voor binnen- en buitenplanten. Leg eerste een laag hydrokorrels onderin de plantenbak of -pot en eventueel nog een laag bovenop de potgrond of tuinaarde. Biezen heeft onder hydrokorrels van de DCM en Pokon.