Kip

Producten 1-24 van 55

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Het beste kippenvoer vind je bij Biezen

Wees er als de kippen bij, want Biezen heeft de beste kippenvoeding! Voor elk kippenras, alle watervogels en sierhoenders en voor kuikens tot volwassen kippen. Geef korrels, meel of gemixt voer als basisvoeding en vul dit aan met grit en maagkiezels. Verwen je kip daarnaast met lekkere extra’s zoals graanvoer, insecten en verse voeding. Biezen heeft een ruim aanbod van volledige en aanvullende kippenvoeding. Je bestelt het snel online en wij brengen het bij jou thuis. Makkelijker kan het niet.

Jumper Beek en Donk

In ons tuincentrum vind je de diersuper Jumper Beek en Donk. Doordat Biezen is aangesloten bij de formule van Jumper is ons aanbod aan diervoeding en dierbenodigdheden erg uitgebreid. Onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de scherpste prijzen. Vandaar dat huisdiereigenaren uit de omgeving en onder andere de regio’s Laarbeek, Helmond en Gemert er altijd als de kippen bij zijn om bij ons inkopen te doen voor hun Simba, Pluisje en Kwek.

Onze specialisten staan klaar om jou te helpen met hun ruime vakkennis. Voor als je graag wat meer wilt weten, bijvoorbeeld over welk voer je het beste aan welk kippenras kan geven of met welk lekkers je jouw kip kan verwennen. Je vindt onze specialisten in Jumper Beek en Donk of stel je vraag via onze klantenservice.

Alles voor kippen, watervogels en sierhoenders 

Geef je jouw kip het juiste voer, dan krijgt hij alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft. Ook houdt het zijn verenkleed mooi en glanzend. Welke voeding goed is voor jouw kip hangt af van verschillende dingen. Allereerst het kippenras, maar ook de levensfase. Zo is er speciaal voer voor kuikens (opgroeikorrels, kuikenzaad, startmeel) of kippen die gaan leggen (legkorrels en legmeel). In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld startmix voor kuikens van 0-6 weken en 6-12 weken. Daarna kun je jouw kuiken geleidelijk over laten stappen op volwassen kippenvoer.

Je kunt onderscheid maken tussen volledige en aanvullende voeding voor kippen. Wat daaronder wordt verstaan, leggen we je hier graag uit: 

  • Volledige voeding: in dit basisvoer zitten alle voedingsstoffen die kippen nodig hebben. Het is verkrijgbaar als korrels, meel of gemixte voeding. Korrels strooi je uit en kippen pikken die dan zelf op, wat ook meteen goed is tegen verveling. Meel is eveneens goed basisvoer, maar geef dat niet aan kippen met een baard of kuif want daar blijft het in hangen. Een mix bestaat meestal uit granen, grit en legkorrels. Vaak eten kippen eerst de lekkerste granen en daarna de rest. Let op dat zij alles ook echt opeten, want anders missen ze voedingsstoffen.
  • Maagkiezel en grit: dit valt ook onder het basisvoer voor kippen. Maagkiezels bevorderen de spijsvertering. Het zijn kleine steentjes die een kip eet en nodig heeft om in zijn maag het voer fijn te kunnen malen. Uit grit halen kippen calcium en dat is goed voor het maken van eierschalen. Het zijn als het ware fijn gemalen schelpen van schaaldieren. Voor kleine kippen is er fijn grit en aan grote kippen geef je grof git.
  • Aanvullende voeding: je kunt je kip verwennen met allerlei lekkers. Denk aan graanvoer, insecten, kippenmuesli of vers groenvoer. Van graanvoer worden kippen wel snel dik, dus geef ze niet te veel. Wat je overhoudt in de keuken kun je voor de afwisseling trouwens ook goed aan je kip geven. Bijvoorbeeld wortel, broccoli, appel of banaan.

Ons kippenvoer komt van de beste merken zoals Boer’n goed, ESVE en Konacorn.

We staan klaar voor jouw kippen

Korrels, meel, grit, graanvoer: op het gebied van kippenvoer is er veel keuze. We kunnen ons dus voorstellen dat je misschien wel wat hulp kunt gebruiken bij het samenstellen van een gevarieerde maaltijd voor jouw kip. Onze specialisten geven je daarom graag persoonlijk en deskundig advies. Kom eens langs bij Jumper Beek en Donk in ons tuincentrum of stel je vraag via de klantenservice.