Kamerplanten soorten: welke kamerplant past bij jou?

Kamerplanten brengen sfeer in je interieur! Met kamerplanten en sierpotten kleed je je huis mooi aan. Daarnaast is er nog een belangrijke reden om kamerplanten in huis te nemen! Planten maken de lucht in je huis zuiver en zorgen voor zuurstof, ze zorgen dus voor een goede luchtkwaliteit.

Er is veel keuze in kamerplanten. Om te beginnen is er keuze in groene kamerplanten of bloeiende kamerplanten!, maar ook is er nog keuze in grote of kleine soorten staande- of hangplanten.

Wij helpen je graag op weg en vertellen je alles over verschillende soorten kamerplanten en waar je op moet letten bij het kiezen van jouw groene oase.

Kamerplanten soorten

Kamerplanten zijn er in heel veel soorten maten, en kleuren. Maar wat past er nu het beste bij jou en jouw omgeving? Allereerst moet je een keuze maken of je nu een groene of bloeiende, grote of kleine kamerplant wilt, en wat de standplaats is voor jouw kamerplant. Een lichte of donkere plek, veel of weinig ruimte, dit alles telt mee bij jou keuze.

Populaire kamerplanten

Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn al jaren populair en dragen bij aan een rustgevend en natuurlijk gevoel in huis, tevens geven ze sfeer aan je interieur!

Groene kamerplanten ontlenen hun sierwaarde aan hun bladeren en brengen zo kleur en gezelligheid in huis. Van groot tot klein, in verschillende vormen en met effen groene bladeren of juist met een motief: het aanbod aan groene kamerplanten is heel breed.

Bekijk de groene kamerplanten

groene kamerplanten in potgroene kamerplanten in pot

Bloeiende kamerplanten

Met bloeiende kamerplanten vrolijk je jouw woonkamer op en creër je in het bijzonder een gezellige sfeer door de vele soorten en opvallende kleuren bloemen. Ze verlangen de nodige verzorging, maar als je ze de juiste aandacht geeft kun je vaak lang van ze genieten. Daarnaast zijn bloeiende kamerplanten erg leuk om cadeau te geven in combinatie met een mooie pot.

Bekijk de bloeiende kamerplanten

bloeiende kamerplantenbloeiende kamerplanten

Hangende kamerplanten

Hangplanten in huis is op het moment erg trendy! Het komt uit de jaren ’70 maar nu zijn hangplanten weer een nieuwe woontrend geworden. Je kunt de hangplanten echt overal ophangen: voor het raam, in de keuken of zelfs in je bad- of slaapkamer. En ben je op zoek naar een origineel plekje, hang ze dan in het trappengat. Dit geeft een leuk en speels effect in een doorgaans saaie ruimte. Hangplanten in huis zijn niet alleen sfeervol, maar het is ook weer eens wat anders dan een gewone kamerplant in een pot.

Bekijk de hangende kamerplanten

kamerplanten in hangpotkamerplanten in hangpot

Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn ideaal wanneer je graag wat groene gezelligheid in huis wilt, maar weinig verstand van of tijd voor planten hebt: ze zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk! Van groot tot klein, met of zonder bloemen en van stoer tot juist meer verfijnd. Cactussen en vetplanten zijn er in allerlei soorten en maten.

Bekijk de cactussen en vetplanten

vetplantenvetplanten

Luchtzuiverende planten

Een luchtzuiverende kamerplant brengt extra zuurstof en schone lucht in huis. Luchtzuiverende planten staan erom bekend dat ze, meer dan andere planten, in staat zijn om lucht schoner te maken. Deze zuurstof planten zorgen daarnaast voor meer zuurstof in huis, wat het binnenklimaat sterk ten goede komt! Zet daarom een luchtreinigende plant op je thuiswerkplek, in de huiskamer én natuurlijk op de slaapkamer.

Bekijk de luchtzuiverende kamerplanten

luchtzuiverende kamerplanten in potluchtzuiverende kamerplanten in pot

Handig voor je kamerplant

Nu je helemaal op de hoogte bent van welke soorten kamerplanten er zijn hopen we dat jij een keuze kunt maken op onze kamerplanten webshop. Maak je huis gezellig met groen in huis, het kleedt je huis mooi aan en je creëert extra sfeer in je interieur.


Hier nog wat handigheden bij de aanschaf van een nieuwe kamerplant.

Tip van biezen