Zomerse Tuin- en Balkontips voor Augustus

Met de hoogzomer in volle gang en de daglichturen langzaam afnemend, is het moment aangebroken om te genieten van het buitenleven op je eigen terras, balkon of in je tuin. Laat je ontspannen tussen het groen en te midden van geurige, kleurrijke bloemen. En vergeet niet zo nu en dan een klusje op te pakken om alles zo levendig en fleurig mogelijk te houden. Hier zijn 15 leuke suggesties voor je tuin en balkon.

 

Napoleon Phantom Rogue SE 425Napoleon Phantom Rogue SE 425

Natuurlijke Bloei

 • Blijvend Bloeiend: Verwijder geregeld de verwelkte bloemen van zomerse bloeiers, zoals dahlia's, begonia's, rozen, pronkerwten (Lathyrus), potgeraniums (Pelargoniums) en fuchsia's. Zo verleng je hun bloeiperiode.
 • Water en Voeding: Voorzie bloeiende potplanten en hangmanden regelmatig van water en geef ze elke twee weken wat vloeibare meststof. Als je op dit moment weinig bloeiende potten hebt, overweeg dan kleurrijke en langbloeiende planten zoals petunia's, surfinia's, campanula's, Scaevola's en Portulaca's.
 • Vermeerderen: Neem stekken van vorstgevoelige pot- en kuipplanten, zoals potgeraniums en fuchsia's.
 • Zaadverzameling: Verzamel zaden van je favoriete eenjarige en tweejarige planten, zoals Afrikaantjes, cosmos, Nigella, komkommerkruid, korenbloemen, Oost-Indische kers, stokrozen, judaspenning, siertabak en vingerhoedskruid. Zaai de tweejarige planten direct weer uit op de gewenste plek. Voor degenen zonder tweejarigen, overweeg om zaadjes aan te schaffen bij ons tuincentrum en zaai ze voor volgend jaar. Bewaar je geoogste zaden in droge, donkere en koele opslagruimtes.
 • Zonnebloemen: Na de bloei, knip de uitgebloeide zonnebloemen af en laat ze drogen. Je kunt de zaden opslaan voor volgend voorjaar of ze in de herfst op tafel leggen als lekkernij voor vogels.

Voorzichtige Verzorging

 • Oogsten: Pluk aubergines, bonen, chilipepers, komkommers, mais, paprika's, rode bessen, tomaten, sla en zomerframbozen. Zorg ervoor dat je tomaten en druiventrossen voldoende zonlicht krijgen door overhangende bladeren te verwijderen. Terugsnijden van aardbeien en het uitplanten van de uitlopers zijn eveneens aan te raden.
 • Lavendelverzorging: Snoei de uitgebloeide lavendel terug, maar laat wat fris grijsgroen blad aan de stelen. Gebruik de gesnoeide bloemen voor geurzakjes of als smaakmaker in de keuken.
 • Snoeien en Vormgeven: Geef struiken en hagen zoals hulst, laurierkers, vuurdoorn en beukhaag vorm door te snoeien. Doe dit op bewolkte dagen om verbranding door zonlicht te voorkomen.
 • Fruitbomen en Frambozen: Na de laatste oogst kun je fruitbomen snoeien en zomerframbozen terugsnoeien. Nieuwe takken van de struik kunnen worden opgebonden.
 • Gazonverzorging: Maai het gras wat minder vaak en op een hogere stand. Gebruik het maaisel als mulch tussen je vaste planten om vocht vast te houden en onkruid te verminderen. Verticuteer het gazon en zaai kale plekken in.

Herfstige Voorbereiding

 • Water bijvullen: Houd je vijver en vogeldrinkschaal regelmatig bijgevuld.
 • Herfstbloeiende Bollen: Vul lege plekken in de border op met herfstbloeiende bollen in potten, zoals dahlia's en calla's.
 • Onkruid en Plaagbestrijding: Blijf onkruid wieden en controleer je planten op plagen zoals slakken, rupsen, leliehaantjes en bladluizen.
 • Herfstige Voorbereiding Plant: herfstbloeiende bollen en knollen, zoals herfsttijloos en herfstkrokus.
 • Sfeer en Comfort: Houd de uitverkoop in ons tuincentrum in de gaten voor voordelige tuinmeubels en accessoires om je buitenruimte op te fleuren en comfortabeler te maken.

Het team van ons tuincentrum in Beek en Donk wenst je een schitterende zomer toe!

Neem een ​​kijkje in ons tuincentrum

Hier kan je ons vinden
Hier kan je ons vinden

Biezen Tuincentrum

Biezenweg 2a

5741 SB Beek en Donk

Noord-Brabant

Plan je route

Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op me onze klantenservice of plaats een aanvraag!

Plaats je aanvraag

Bekijk ook

ga naar verkoeling voor hond
ga naar slangenwagens en haspels

Volg ons via