Dieffenbachia
De Dieffenbachia, een favoriet onder de groene kamerplanten, staat bekend om zijn prachtige groen getinte bladeren met diverse patronen. Deze bijzondere kamerplant vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika. Met zijn breed uitwaaierende bladeren creëert deze plant een vol aanzicht. Daarnaast staat deze kamerplant bekend om zijn hoge luchtzuiverende werking. Deze kenmerken zorgen ervoor dat de Dieffenbachia een zeer populaire kamerplant is. Wil je meer weten over hoe je deze unieke groene kamerplant verzorgt, waar je hem het beste kunt plaatsen, en veel meer? Lees dan onderaan deze pagina verder!
-
Dieffenbachia Seguine 'Reeva' - p24 h90 - KamerplantSpeciale prijs 14,99 Normale prijs 21,99
Op voorraad
Dieffenbachia Verzorging
De Dieffenbachia is makkelijk te verzorgen en is daardoor een makkelijke kamerplant.
Water Geven
De Dieffenbachia komt van oorsprong voor in tropische regenwouden en is daardoor gewend aan een vochtige omgeving. Zorg er daarom voor dat de grond in de zomer altijd licht vochtig is, zonder dat er zich een laagje water vormt onder in de pot. In de wintermaanden kan je het beste wachten met water geven tot de grond begint op te drogen.
We raden je aan om de grond om de zoveel dagen te testen, door je vinger in de grond te stoppen. Voelt de grond droog aan? Dan is het tijd om water te geven. Als je merkt dat de aarde na een week nog steeds vochtig is, geef dan de volgende keer een beetje minder water.Is de grond binnen 48 uur alweer droog, geef hem dan iets meer water.
Sproeien
Door zijn oorsprong houdt de Dieffenbachia van een hoge luchtvochtigheid. Daarom is het belangrijk om hem, vooral in de winter wanneer de kachel aangaat, regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zo voorkom je ongedierte en ziektes en zorg je er dus voor dat je Dieffenbachia het hele jaar lang gezond blijft. Daarnaast kan het zijn dat je Dieffenbachia door zijn grote omvang al snel een laag stof opbouwt, ook dit is met een goede sproeibeurt gemakkelijk te verwijderen.
Voeding
De Dieffenbachia groeit vooral in de lente en zomer. Om deze groei te stimuleren is het van belang om de Dieffenbachia gedurende deze periode extra veel voedingsstoffen te geven. In de winter is het niet nodig om extra voeding te geven, de groei van de Dieffenbachia staat dan namelijk op rust.
Standplaats
Een Dieffenbachia staat het liefst op een lichte plaats, zonder direct zonlicht te krijgen. Direct zonlicht kan namelijk de bladeren beschadigen. Ook is het beter om hem niet op een plek te zetten waar het tocht, omdat dit een verhoogde kans op ziektes geeft. De ideale standplaats voor de Dieffenbachia is dus een lichte en tochtvrije plek zonder direct zonlicht. Een fijn plekje is bijvoorbeeld bij een raam op het noorden, of op een afstandje van een raam op het zuiden of westen.
Tip: De bladeren van de Dieffenbachia zijn dol op licht en zullen daarom naar het licht toe groeien. Zorg er daarom voor dat je je Dieffenbachia af en toe een klein beetje bijdraait, zo blijft hij mooi in vorm. Vervagen de tekeningen op de bladeren en kleurt het blad steeds groener? Dan heeft je Dieffenbachia meer licht nodig.
Soorten Dieffenbachia
Er zijn ongeveer 50 verschillende soorten Dieffenbachia. Ze hebben allemaal de kenmerkende prachtige grote bladeren, de verschillen zitten hem vooral in de kleurpatronen. Bij Tuincentrum de Biezen verkopen we op dit moment enkel de populairste Dieffenbachia soort: de Dieffenbachia Seguine.
Dieffenbachia Seguine
De Dieffenbachia Seguine is over het algemeen wat meer effen groen. De bekendste soort is de ‘Tropic Snow’ en heeft witbonte vlekken in het hart van elk blad met donkergroene randen. De Dieffenbachia Seguine ‘Reeva’ valt op door zijn extra mooi getekend witbont blad.
Wil je toch nog wat meer weten over de Dieffenbachia? Dat kan! Onze experts van de klantenservice geven je graag persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0492 - 46 13 10 of stuur ons een e-mail via klantenservice@biezen.nl.
Uiteraard ben je ook van harte welkom om ons tuincentrum in Beek en Donk te bezoeken voor al je vragen of om inspiratie op te doen.