Groene kamerplanten

11 producten

Filteren0
Van hoog naar laag sorteren

Ontdek de groentrend bij Biezen

Groene kamerplanten ontlenen hun sierwaarde aan hun bladeren en brengen zo kleur en gezelligheid in huis. Van groot tot klein, in verschillende vormen en met effen groene bladeren of juist met een motief: het aanbod aan groene kamerplanten is heel breed. Zo divers als dit aanbod is, is ook het assortiment van Biezen! Jouw favoriete groene kamerplanten bestel je makkelijk online in onze webshop en wij brengen deze vers van de kweker en goed beschermd in onze speciale verpakking bij jou thuis.

Haal groene kamerplanten in huis 

Wat hebben een GatenplantVrouwentong en Pannenkoekenplant met elkaar gemeen? Ondanks hun verschil in uiterlijk vallen ze alle drie onder de categorie groene kamerplanten. Natuurlijk vanwege hun kleur, maar deze groene kamerplanten hebben nog twee overeenkomsten: 

 • Het zijn onderhoudsvriendelijke planten die weinig verzorging verlangen.
 • Ze stellen weinig eisen aan hun standplaats, zolang ze maar niet in direct zonlicht staan.

Hoewel de diversiteit binnen deze categorie dus groot is, zijn er verschillende gelijkenissen en daardoor kunnen groene kamerplanten worden onderverdeeld in diverse soorten:

 • Grote groene kamerplanten: dit zijn de echte blikvangers die met hun vaak grote bladeren een botanische sfeer in huis creëren. Zoals de Alocasia Zebrina met zijn enorme hartvormige bladeren en de Strelitzia Nicolai met zijn grote veerachtige bladeren.
 • Makkelijke groene kamerplanten: geschikt voor iedereen die (nog) geen groene vingers heeft. Ze stellen weinig eisen aan hun standplaats en het is voldoende als je ze af en toe water geeft. Typisch makkelijke planten zijn de Zamioculcas Emerald Palm, Dracaena’s en Sanseveria’s, die laatste is zelfs ooit verkozen tot studentenplant van het jaar.
 • Luchtzuiverende groene kamerplanten: hoewel alle planten zuurstof produceren, zijn er een aantal die ook sterk luchtzuiverend werken en de luchtvochtigheid verbeteren. Planten die kunnen helpen de lucht bij jou thuis te zuiveren zijn Calathea’s, Philodendrons en verschillende palmen zoals de Kentia- en Goudpalm.

Top 10 groene kamerplanten van Biezen

We kunnen ons voorstellen dat het lastig kiezen is tussen zoveel verschillende groene kamerplanten. Daarom helpen we je een handje met onze top 10! We sommen de meest kenmerkende eigenschappen voor je op. Wil je meer weten? Klik dan op de naam van de plant. 

 1. Yucca - ook wel Palmlelie is een stoere plant die de aandacht trekt met zijn dikke bruin stam en langwerpige groene bladeren. 
 2. Kentiapalm - brengt met zijn frisgroene geveerde bladeren een vrolijke sfeer in huis en heeft een sterk luchtzuiverende werking. 
 3. Strelitzia - creëert een botanische sfeer met zijn grote geveerde bladeren en is daardoor een echte eye-catcher. Juist omdat hij zo tropisch is, krijgt hij graag elke week ruim water. 
 4. Alocasia - heeft een tropisch uiterlijk en trekt de aandacht met zijn grote hartvormige bladeren. Je kunt kiezen voor de Stingray en zijn in een punt uitlopende bladeren of voor de Zebrina met zijn opvallende zebraprint op zijn stengels! 
 5. Philodendron - is een makkelijke en sterk luchtzuiverende plantensoort die onder andere bekend is door de geliefde Gatenplant. Philodendrons doen het goed op schaduwrijke plekken.
 6. Dracaena - is een echte aanrader wanneer je weinig tijd voor of ervaring met planten hebt, maar wel graag groene gezelligheid in huis wilt. Je kunt kiezen tussen veel verschillende soorten, van de Lemon Lime tot Marginata Magenta. 
 7. Pilea Peperomioides - ook wel Pannenkoekenplant is favoriet door zijn lieve ronde bladeren en omdat hij zo makkelijk te stekken is.
 8. Calathea - is bijzonder vanwege zijn unieke eigenschap om overdag zijn bladeren uit te vouwen en ‘s avonds weer dicht, vandaar zijn bijnaam Living Plant. Een andere bijnaam is Schaduwplant, omdat Calathea’s goed tot hun recht komen op schaduwrijke plekken. 
 9. Dieffenbachia - trekt de aandacht door de vele mooie motieven op zijn bladeren. Iedere soort heeft zo zijn eigen kenmerkende motief, van de Camilla tot de Green Magic en Tropic Snow.
 10. Sansevieria - ook wel Vrouwentong is een makkelijke kamerplant die maar weinig water nodig heeft en goed tot zijn recht komt op verschillende standplaatsen. 

Persoonlijk advies voor jou

Wil je toch nog wat meer weten? Dat kan! Onze experts van de klantenservice geven je graag persoonlijk advies. Ook kun je natuurlijk langskomen in ons tuincentrum in Beek en Donk, nabij Helmond, Uden, Veghel en Gemert om inspiratie op te doen.